2018-11-18
餐厅内在环境唔错,价钱又平,同朋友就入左去点菜一般餐厅比较少有油麦菜,所以我就嗌左呢个菜,估唔到个菜咁大碟,炒得好香,带少少辣椒味又有炸蒜味,最终食晒成碟,食咁多肉一定要食碟菜中和一下呢个沙律有d似薯蓉,口感好滑,凉凉地咁,做前菜好开胃,仲加左番茄同黑淑,令味道更丰富😋肉燥饭作为台湾最出名同地道既野食,呢间台湾菜做得都好地道,肉香而唔腻,好有台湾特色,而且份量好足,每一啖饭都可以食到肉。另外,佢个汁好香口,有油香,渗入饭入面好入味!配上蛋,菜同腌萝卜,三样都系台湾地道食法,系香港都食到正宗台湾风味!至于餐饮,就叫左杯冻既珍珠奶茶,普遍珍珠奶茶都会好甜,但呢到既珍珠奶茶就比较少甜,奶茶味相对重啲,好适合中意饮珍奶但又怕重甜致肥既我