2021-11-20 805 浏览
之前有朋友推荐过呢间芽庄越式料理,今次就一于去试下😙餐牌选择有好多,前菜、米纸卷、小食、汤粉、捞檬、咖喱、甜品乜都有,不过价钱就偏贵。因为佢价钱偏贵,所以我对佢既期待都高啲,但系食完之后就觉得比较普通,冇乜惊喜。唔系话佢唔好食,佢系好食既,不过个人觉得未值得呢个价,加埋一要九十几蚊一碗粉,又唔系好食过出面果啲好多😕1⃣️西贡牙车快($98) 有手撕鸡、椰菜丝、花生、萝卜丝、洋葱,个底用左块好大块既米饼盛住啲沙律🤩食落好清爽,椰菜丝同手撕鸡份量都好多,加埋鱼露酸酸甜甜既味道,好开胃!米饼够脆,同啲沙律一齐食又系另一番滋味🤤成餐我最钟意就系佢呢个沙律🥗份量又够而且整得几好食!  2⃣️芝麻虾多士($88)呢个虾多士都好好食!个底既多士搽上牛油烘香,呈金黄色😍面头洒满芝麻粒,食落虾肉好厚!再有配埋千岛酱可以点黎食。呢个虾多士算系我食过数一数二好食既!  3⃣️西贡咖喱牛腩($128)(白饭+$18)牛腩大大块,够厚又啖啖肉👍不过咖喱偏稀身,而且唔算好香,食落普通。不过啲肉系几大旧几好食既。  4⃣️顺化牛肉檬($90)辣辣地,不过汤底冇乜牛骨香。配料有牛展、熏蹄、扎肉,味道系唔错既但系略显汤底唔够香甜。

1⃣️西贡牙车快($98)

西贡牙车快

2⃣️芝麻虾多士($88)
芝麻虾多士

3⃣️西贡咖喱牛腩($128)(白饭+$18)
西贡咖喱牛腩
西贡咖喱牛腩

4⃣️顺化牛肉檬($90)
顺化牛肉檬

5⃣️河内蕃茄蟹檬($90)
河内蕃茄蟹檬
有蟹肉、蕃茄、鲜虾丸、猪肉,汤底系海鲜汤。配料算系多元化,但系汤底唔够鲜味🤔食落冇望落咁香浓,比较普通。
西贡牙车快