2017-12-11
同好友食生日饭,头盘系即叫即开生蚝。生蚝新鲜。另外一个推介,黑松露虾多士,用左墨鱼汁整嘅面包再配埋已加有粒粒虾整嘅虾胶嘅多士,又香又好味。每次去必食之选!!到主菜我俩叫左黑毛猪丅扒同猪手,黑毛猪的肉粉嫩,肉厚唔韧,配上紫马铃薯蓉,天作之合,味道好夹好好味。猪手炸得好脆,味道刚好,配上大厨自制嘅汁,味道特别夹!甜品系大厨自行安排嘅,焗左个心太软伴绿茶雪糕,心太软用左黑朱古力,唔漏味道不死甜,另外也有自家制蛋糕~豆腐蛋糕同蓝莓芝士饼,两者都好足料,前者感觉是在食整块豆腐,绝对食得出诚意。后者一看布满蓝莓也是足料之作。这次已是第二次到访,小店经营,亲切,食材上乘但价钱合理,两次都感觉良好,食物系有水准,大家不妨一试。再经济一点的尚有晚餐选择,价钱百零蚊,即叫即煮,因大厨只得一人煮,可能要等一下。意粉类系我见现场好多食客选择的,有机会下次我也试试看。小店大约有二十人座位,有兴趣去试嘅朋友,最好预订!
生蚝
黑松露墨汁虾多士
黑毛猪T骨扒
炸猪手
黑朱古力心太软配绿茶雪糕,豆腐蛋糕,蓝莓芝士饼