餐厅: 武藏山
资讯:

2022-03-20 254 浏览
本身去附近餐厅,但疫情下,几间都无开或无堂食,于是上open rice看看就入了这间。(午饭时间,1个人都无,已经觉得有啲伏)之后有一两枱客。睇餐牌,价钱绝对唔平,有熟食、有刺身寿司,刺身例如活赤贝$78一只,拖罗$278,会「想像」是中等级数吧?最后安全起见叫了:三文鱼寿司2件,一件$20咁贵。有件寿司块三文鱼系两块(系唔够长,补埋落去)饭,好硬、好干,无醋味。好难食,我宁愿食颓争鲜。牛油果软壳蟹卷饭好散,软壳蟹细到,我只感觉到炸粉的存在。烧鱿鱼90蚊,期望你烧得靓靓仔仔,一上菜,㶶到痴左,食落有苦味。最严重,成条鱿鱼中间条骨无清理,仲要切件,即系每一块里面都有骨。酱汁太多,咸到苦,烧㶶又苦。唔好食都系其次,成条骨无清理,系厨师既常识问题。寿喜烧1xx蚊,不大期望。好多餐厅的寿喜烧都不是真正寿喜烧,这里相同,其实只是个牛肉锅。金菇最多,用粉丝做底(未煮得够淋),牛肉成3-4块,好普通质素。天妇罗虾80蚊,成果3只咁大把?!好啦,咁1只廿几蚊,好食啦呱?个炸浆淋左,虾肉散散地。仲有,成餐饭,只蚊之仔未停过咁嬲住嬲住,仲降落过我旧三文鱼寿司咁样叫法,都$532 / 2个人。唔值、难食、无

(午饭时间,1个人都无,已经觉得有啲伏)
之后有一两枱客。

睇餐牌,价钱绝对唔平,
有熟食、有刺身寿司
刺身例如活赤贝$78一只,拖罗$278,
会「想像」是中等级数吧?

最后安全起见叫了:
三文鱼寿司2件,一件$20咁贵。

有件寿司块三文鱼系两块(系唔够长,补埋落去)
饭,好硬、好干,无醋味。

好难食,我宁愿食颓争鲜。

牛油果软壳蟹卷
饭好散,
软壳蟹细到,我只感觉到炸粉的存在。

烧鱿鱼
90蚊,期望你烧得靓靓仔仔,
一上菜,㶶到痴左,食落有苦味。

最严重,成条鱿鱼中间条骨无清理,
仲要切件,即系每一块里面都有骨。
酱汁太多,咸到苦,烧㶶又苦。
唔好食都系其次,
成条骨无清理,系厨师既常识问题。

寿喜烧
1xx蚊,不大期望。
好多餐厅的寿喜烧都不是真正寿喜烧,
这里相同,其实只是个牛肉锅。
金菇最多,用粉丝做底(未煮得够淋),
牛肉成3-4块,好普通质素。

天妇罗虾
80蚊,成果3只咁大把?!
好啦,咁1只廿几蚊,好食啦呱?
个炸浆淋左,虾肉散散地。

仲有,成餐饭,只蚊之仔未停过咁嬲住嬲住,
仲降落过我旧三文鱼寿司

咁样叫法,都$532 / 2个人。
唔值、难食、无下次。

见店铺收信用卡,想签卡,
埋单时,店员话lunch无得签卡。
但系大佬,500几蚊都唔签得?我无咁多现金,最后佢无奈地话:好啦,咁签啦

⋯⋯⋯⋯
2022-03-20