餐厅: 壹.01
资讯:

2024-09-11 247 浏览
最近一直想去食台湾菜,咁岩今日就比我发现左呢间台式特色餐厅,价钱亲民之余食物款式仲非常之多元化,店内装修简约整洁,仲有好多有趣既字句
平日晚市时间已经坐满哂人,真系相当有人气🔥 🥭🍖壹.01芒果鲁肉饭 $60
鲁肉饭+芒果一个好新鲜既配搭芒果肉好香甜,鲁肉肥瘦均匀,仲有咸菜、葱花等捞埋饭一齐食,口感丰富🤤味道好独特唔好以为又咸又甜,但原来芒果同鲁肉系好Match,非常之有惊喜! 🦑明明‧我不是章鱼烧 (3粒)$25
一黎到见到个卖相睇落好似系章鱼烧,
但其实系花枝丸,有惊喜又有心思既一道小食
外层炸到脆卜卜,花枝丸脆口弹牙
沾上酱汁、木鱼 加埋明太子酱同埋青红色配料,几惹味 🧀拉丝芝士火腿蛋饼 $49
蛋饼唔会太干身,入面仲有劲多芝士同火腿浓郁既蛋香搭配咸香火腿,好有口感加上有拉丝令我食完一件又一件,好邪恶‼️ 🐮牛肉汁煮风琴豆腐 $12
外型制作成风琴状既豆腐,索晒牛肉汁既鲜味 🥛脆炸鲜奶卷。古早芋泥二文治 $48
三文治就听得多啦,二文治到底系咩黎?
原来系用两块脆饼干再夹住啲芋泥馅
芋泥超香浓,唔会好甜好腻
炸鲜奶外脆内滑,入面仲系流心黎😍一咬已经爆晒啲鲜奶酱出黎 🍋双柠冬瓜茶 (
平日晚市时间已经坐满哂人,真系相当有人气🔥

🥭🍖壹.01芒果鲁肉饭 $60
鲁肉饭+芒果一个好新鲜既配搭

🦑明明‧我不是章鱼烧 (3粒)$25
一黎到见到个卖相睇落好似系章鱼烧,
但其实系花枝丸,有惊喜又有心思既一道小食
外层炸到脆卜卜,花枝丸脆口弹牙
沾上酱汁、木鱼 加埋明太子酱同埋青红色配料,几惹味

🧀拉丝芝士火腿蛋饼 $49
蛋饼唔会太干身,入面仲有劲多芝士同火腿
浓郁既蛋香搭配咸香火腿,好有口感
加上有拉丝令我食完一件又一件,好邪恶‼️

🐮牛肉汁煮风琴豆腐 $12
外型制作成风琴状既豆腐,索晒牛肉汁既鲜味

🥛脆炸鲜奶卷。古早芋泥二文治 $48
三文治就听得多啦,二文治到底系咩黎?
原来系用两块脆饼干再夹住啲芋泥馅
芋泥超香浓,唔会好甜好腻
炸鲜奶外脆内滑,入面仲系流心黎😍一咬已经爆晒啲鲜奶酱出黎

🍋双柠冬瓜茶 (大) $42
系店内既招牌特饮,加左青柠同柠檬
酸酸甜甜解渴得黎又好fresh ,消暑一流👍🏻

🧉零冰手作芋头鲜奶 (中) $48
除左冬瓜茶特饮之外, 佢地既芋泥都好出名
超级多既芋泥搭配鲜奶一齐饮入口香滑
甜度适中,又可以食到芋头颗粒,简直系岩哂芋泥控!

只要Follow佢地社交平台系2:30后黎食会有9折优惠
呢间台湾菜唔单只CP值高,仲好好好抵食 !推荐大家要黎试下
系观塘返工既朋友仔更加唔好错过添啦!
2024-09-07
  • 脆炸鲜奶卷·古早芋泥二文治