2020-04-26 955 浏览
第一次入大埔揾素食餐厅,揾咗一阵好似唔系好多经营素食餐厅。依间平民而独特嘅素食餐厅小店食完之后,必有下次。最要介绍,素食餐厅多数入货素肉质数相差一段距离,因此好睇厨师手艺,如何将素肉煮得入味好吃及感觉食紧真肉类系一个好大技巧。结果令人惊喜,杂扒唔系同一款味道,真系食得出素扒既分类。另外,佢哋仲引入新猪肉嘅菜式,留待下次光顾。出餐方面,都比较爽快,一边食一边留意6至7点期间,都比较多人叫外卖,约平均等5至6分钟可取,得到街坊信任及支持。另外,埋单嘅时候发觉佢哋有捐款俾「流浪牛之家」。 好中意啲细店舖赚钱之余又有善心,唔多嘅慈善机构得到好大嘅关注同网络,一个小小嘅捐款箱,可以引起善心者关注系一件美好嘅事。回馈社会护持生命亦系推广素食嘅重要元素。

另外,埋单嘅时候发觉佢哋有捐款俾「流浪牛之家」。