2021-09-20
是日出咗波鞋街买野,当完全冇头绪食咩就见到金鸡广场正门有大大个招牌。 入面系一间超大超阔落嘅港式茶餐厅,见佢几光猛咁就同老公一齐去试下啦。 睇佢哋menu都有好多自创料理,其实好多都想试,最后同老公叫咗两菜一肉。 第一个蒜蓉蒸胜瓜,完全估唔到有惊喜 胜瓜超厚身,每食一淡都会爆水 加上店内嘅豉油不会太死咸,清清地真系几ok㖞。 决定揾一日返屋企都自己试下整理 如果加埋粉丝应该会仲好食 自创迷之豆腐, 炸豆腐就食得多啰黑色嘅就真系未食过 !一上碟其实摆盘真系几有心机 !而且佢个黑色粉浆厚身得黎㗎又唔会觉得过。我地估应该系加咗芝麻粉, 咸咸香香真系好好食!超级推介最后就鸡煲啦,本身都冇特别期待。但其实出咗呢个样又几ok㖞 !个味道有少少似菠萝咕噜肉, 偏酸甜但系又有后劲嘅辣 真心送饭一流正呀! 最后叫咗小店嘅招牌造型蒸包。本身好期待个芋头蓉馒头 不过芋头用真系比较少。点心MAZ𩠌菜的真系好足够,分分钟加多两碗白饭四个人食都得! 埋单都系200蚊旺角果然系饮食天堂
决定揾一日返屋企都自己试下整理 如果加埋粉丝应该会仲好食
我地估应该系加咗芝麻粉, 咸咸香香真系好好食!超级推介
个味道有少少似菠萝咕噜肉, 偏酸甜但系又有后劲嘅辣
真心送饭一流正呀!
最后叫咗小店嘅招牌造型蒸包。
本身好期待个芋头蓉馒头 不过芋头用真系比较少。
埋单都系200蚊旺角果然系饮食天堂