餐厅: Amitie Kitchen
资讯:

2024-05-29 188 浏览
最近同朋友去一间西餐用餐, 觉得真系好唔错呢!呢间餐厅位于尖沙咀, 叫「Amitie Kitchen」环境宽敞,装潢简约, 充满咗欧陆风味。走入去,迎面而来嘅系一股浓郁蒜香, 真系会勾起食欲呀。首先上桌嘅就系法国蓝青口配蒜蓉包。青口肥厚多汁,每个都好大只,弹牙爽口。沾埋浓郁香浓嘅特制酱汁,鲜甜滑腻。至于蒜蓉包,外层酥脆,内里软绵,系最佳dipping物料。紧接著就系慢煮法国鹌鹑伴肉桂甘栗意大利饭。鹌鹑肉质软嫩, 加埋佢嘅鲜美汁液, 配搭意大利饭就更出色,每粒米都煮得恰到好处,饱满弹牙,而且饭底吸收咗所有鹌鹑汁,更添丰富滋味。上头洒有香浓甜美嘅肉桂甘栗,增添咗份滋味。当然, 主菜之外亦有随食物附上嘅餐包。每款都好独特, 诚意十足呢! 餐包外皮焗得酥脆金黄, 切开后里面又软又白 配埋牛油香气,实在系啖啖俱佳。