2022-07-12 60 浏览
一直知道西贡有呢间Kachimushi既小白屋cafe,但次次去都见到有好多人排队所以冇一次真系有试,见佢咁岩系yuen long开左新分店,专登同朋友黎睇睇系咪一样要排好多人。今日黎到3点零钟到,门口唔算好多人,见到有张长凳可以坐住等,大约等第3张台就有位,呢间分店同样系用左小白屋个design,都几有和风既装潢,等左20分钟就可以入去,入面都大约可以坐到15-20人,见到行到最入仲有间小包厢既位置,入面系榻榻米风,客人入去都要事先系房门外到除鞋放系鞋架上。我同朋友被安排坐系barista bar台前面,呢到可能空间细D回音会比较大蟹肉薯仔沙律 $62+ $15(PARMA HAM)其实份量比较少,3小球薯蓉波,Mayonaise 酱,加左$15 有3片薄既风剜PARMA HAM,同极i为湿碎既蟹肉系面,味道唔系难食,但真系冇特别,而且所以野都比好少,CP值好低。抹茶及红豆Dutch Baby Cake $78个红豆同个雪糕好夹,红豆唔会过甜,不过都系得好少一pat,Dutch Baby Cake 好香蛋味,同雪糕一齐食几夹。关东煮正想发挥,但偏淡,不过所有野都炆得好够淋。Latte
蟹肉薯仔沙律 $62+ $15(PARMA HAM)
抹茶及红豆Dutch Baby Cake $78
关东煮
正想发挥,但偏淡,不过所有野都炆得好够淋。
Latte 同 Flat white 都好饮,入口顺滑充满奶香 。