哗!今日去咗元朗刘兴记生煎包专门店,真系食到我流口水呀!😋👌首先嚟个生炸鸡扒葱油拌面($42),鸡扒炸得金黄香脆,肉质嫩滑多汁,配埋香喷喷嘅葱油面,简直系绝配!面条弹牙爽口,葱油香气四溢,食落去香而不腻,正!🍜🐔跟住嚟杯冻低糖豆浆($8),清甜解腻,唔会太甜,啱晒我呢种怕肥嘅人饮。😆🥛重头戏梗系招牌生煎包啦!叫咗6只($45)嚟试,外皮煎到金黄酥脆,底部仲有层薄脆,咬落去即刻听到「卡嚓」一声,超过瘾!内馅汁水丰富,肉馅香浓惹味,真系一啖接一啖停唔到口!😍🥟百步香葱油饼($28)都系必试之选,层层酥脆,葱香四溢,配埋佢嘅特制酱汁,香辣开胃,正!🥮鲜鸡汤小云吞($30)汤底清甜,云吞皮薄馅靓,食落几件都唔觉得漏,够晒滋润!🥣最后仲试咗蟹黄生煎包($18),蟹黄香浓,包底煎得香脆,真系食过返寻味呀!🦀总括嚟讲,刘兴记嘅嘢食样样都咁出色,价钱又平民化,绝对系平靓正嘅好选择!下次一定再嚟!💯👍刘兴记生煎包专门店 (元朗)元朗俊贤坊18号权益大楼地下15号舖#刘兴记 #生煎包 #元朗美食 #港式小食 #街头美食 #美食推介 #foodie #hkfoodie #hkfood #instafood

刘兴记生煎包专门店 (元朗)
元朗俊贤坊18号权益大楼地下15号舖

#刘兴记 #生煎包 #元朗美食 #港式小食 #街头美食 #美食推介 #foodie #hkfoodie #hkfood #instafood #foodporn #yummyinmytummy #foodstagram #hkeats #hkiger #相机食先 #饮饮食食 #食好西 #食评 #美食分享 #吃货 #foodblogger #小吃 #美味 #好味 #必吃 #推荐 #打卡 #打卡美食 #香港美食
2024-07-06