2022-12-25 35 浏览
放假唔想同人逼,又想食好西影靓相,一定要黎呢间元朗名店Kachimushi净系个门口都好有去左日本旅行路过会见到个啲建筑物咁,劲有feel最抵死系呢仲有个私人空间花园仔,可以出去打卡,带埋女朋友黎影相一定开心死佢野食方面都好多款式,pancake、沙律、吐司,都系打卡cafe必食既女朋友叫左抹茶latte,估唔到都有拉花饮落劲重抹茶香,钟意抹茶既朋友一定唔可以错过我就叫左Dirty,好细滑,饮得出系用左靓牛奶,好浓奶味黑松露蟹肉配吐司,个酱好杰身,食到有粒粒蟹肉,多士咬落脆卜卜,劲好食!蟹肉薯仔沙律,开头以为系薯蓉黎,但食落有一粒粒薯粒好有咬口,唔系打到全糊。薯仔调味得好足少少咸,加埋面头啲黑醋完全够味波特蘑菇吐司,蘑菇好新鲜一切开劲多汁流出黎,下面吐司索晒啲汁好重菇味,一滴汁都无浪费柠檬蛋黄酱pancake,一放低已经闻到好浓蛋香,热辣辣pancake配上面头雪糕一齐食,冰火口感又咸咸甜甜咁,人间美味,好满足

女朋友叫左抹茶latte,估唔到都有拉花
饮落劲重抹茶香,钟意抹茶既朋友一定唔可以错过

我就叫左Dirty,好细滑,饮得出系用左靓牛奶,好浓奶味