2023-08-24
难得平日放假就同家母行吓街,咁啱见到间新开嘅拉面店,二话不说立即入去。店家主打鸡白汤为主,塩味鸡白汤/酱油鸡白汤/辛辣味增汤 有慢煮鸡胸,豚角叉烧选择依加每叫一碗拉面加配一款小食即送罐装饮品🥳👍🏻飞丸特盛塩味鸡白汤$108呢款系乜嘢都有,豚角叉烧2片,慢煮鸡胸2片,鸡肉丸1粒,味玉1只,再加粟米荀,竹荀,紫菜2片 ,溏心蛋豚角叉烧系半肥瘦嘅五花腩,用火烧到金黄色好香,叉烧够厚🤭。鸡胸肉好嫩滑,啖啖肉🤭塩味鸡汤奶白色鸡味好浓郁好似饮紧忌廉鸡汤,不过佢系稀少少咸咸哋嘅鸡汤,舔舔脷👅飞丸特盛酱油鸡白汤$108一样款式,只系汤底唔同。鸡肉丸系炸过,好脆口,加埋有鸡软骨加鸡肉,好好味。溏心蛋酒味浓,蛋黄控制啱啱好,好溏心,好好食👍🏻酱油汤头唔算浓带少少甜,系个几特别嘅汤底。个人觉得呢款似清汤多啲🤣 味道无咁浓,比较适合淡口味人士吉列鱿鱼圈$28有五旧,炸得啱啱好 。呢个价钱都算抵食整体:好抵食,又包埋饮品。小食份量ok价钱唔超过$30个人同家母力推塩味鸡白汤,好好饮👍🏻
依加每叫一碗拉面加配一款小食即送罐装饮品🥳👍🏻
飞丸特盛塩味鸡白汤$108
飞丸特盛酱油鸡白汤$108
一样款式,只系汤底唔同。鸡肉丸系炸过,好
吉列鱿鱼圈$28
有五旧,炸得啱啱好 。呢个价钱都算抵食
整体:好抵食,又包埋饮品。小食份量ok价钱唔超过$30
个人同家母力推塩味鸡白汤,好好饮👍🏻