2022-05-28 53 浏览
🐱🐷吉祥冰室🐱🐷好耐冇嚟过元朗!咁啱嚟朗屏探朋友 到咗西铁站谂住食啲野先🤗行落天桥见到有间新开冇耐嘅吉祥冰室✨入面嘅座位系以绿色/啡色皮革为主调 少少复古嘅感觉~野食嘅种类好丰富有好多唔同嘅港式饭类😆亦有每日唔同嘅午餐menu, 咁就星期一到日都有新鲜感啦🤪当然都有茶记嘅常餐食啦😌唔食饭都有面食🤗我地见除左menu啲野食外 店内嘅墙身仲有其他款式嘅野食!所以我地嗌咗个沙姜鸡饭同埋口水鸡饭😋跟餐有个例汤,今日系老黄瓜红萝卜猪骨汤🤗好足料!亦有跟杯野饮,我地加咗3蚊要杯冻斋啡同加7蚊嗌咗推介嘅红豆奶茶~冻斋啡味道正正常常~红豆奶茶有好多红豆🥰🥰🥰有惊喜首先嚟嘅系沙姜鸡饭🥰比想像中大碟✨✨有7-8旧鸡!味道都好够 好开心有我最爱嘅鸡翼添😆然后就系个口水鸡饭😋😋佢辣度够但又唔会辣到食唔到😆佢同一般嘅口水鸡汁有少少唔同,但我几钟意佢呢间嘅调味😌口水鸡个底仲有好多芽菜🥰🥰佢系有啲酸酸地嘅 有腌过 同个鸡好夹💖仲好送饭🐱🐷总结:老板同老板娘(应该系)好亲切~
🐱🐷吉祥冰室🐱🐷

入面嘅座位系以绿色/啡色皮革为主调 少少复古嘅感觉~

野食嘅种类好丰富有好多唔同嘅港式饭类😆

亦有每日唔同嘅午餐menu, 咁就星期一到日都有新鲜感啦🤪

当然都有茶记嘅常餐食啦😌唔食饭都有面食🤗

我地见除左menu啲野食外 店内嘅墙身仲有其他款式嘅野食!

所以我地嗌咗个沙姜鸡饭同埋口水鸡饭😋
跟餐有个例汤,今日系老黄瓜红萝卜猪骨汤🤗好足料!
例汤

冻斋啡味道正正常常~
冻斋啡

红豆奶茶有好多红豆🥰🥰🥰有惊喜
红豆奶茶

沙姜鸡饭

口水鸡饭

🐱🐷总结:老板同老板娘(应该系)好亲切~

2022-05-28
午餐