2023-07-01
本来行过黎呢边系为左食番x师兄的,但原来八点几已预备收门,虽然店员话可以食到九点四,感觉都系太赶,就到左旁边的北京水饺店。呢间真系喺元朗有左好多年了,食过无数次,价钱都唔算加价得太离谱。🥢酸辣水饺面朋友睇完餐牌即刻点呢样,足料都几足料,但味道有点怪,生粉未捞混入口有粉。水饺好大只,老式个皮劲厚个种,其实我钟意呢种厚皮饺子,不过朋友就钟意薄皮馅多,于是佢数到啲饺子一栋都冇…上海面正常发挥,呢碗算系饱肚之选。🥢羊肉馅饼自己就点左羊肉馅饼,比起其他口味,羊肉馅相对较贵。个饼都几大个厚身,但由于煎定已久,个饼只系微暖,羊肉系免治肉嘅口感又偏肥,京葱唔香,加上剪开左肉汁已流失,味道是失望嘅,当系填饱个肚啦。🥢小笼包再点左笼小笼包share,价钱比连锁店平,卖相都般但胜在即叫即蒸热辣辣。皮虽厚但入面都多汤汁,肉馅鲜味,呢样几好食。🥢豆浆豆浆豆味欠奉,但改进左无之前咁甜,食馅饼点都要有杯豆浆先衬嘅。ok啦,几十蚊食饱饱。
🥢酸辣水饺面
🥢羊肉馅饼
🥢小笼包
🥢豆浆
ok啦,几十蚊食饱饱。