2024-09-11 175 浏览
上个月食过一次沙田分店 的确唔错 心心念念想食多次,今个月约Frd子试下元朗分店 真心值得一食再食,提供2/4/6人枱同圆枱位(好少烧肉店有圆枱~❤️) 好岩唔同frd子组合,场地好大 位同位之间阔落 坐得舒服,由于早收工 未够6点就进店,店员姐姐好好人 比我随意拣位 于是我2人坐4人枱点菜后 先上一件脂肪,客人可以用佢先涂网后烧肉 满满高级感,另外会上3款酱汁 不过牛牛本身质素几好 个人觉得唔使额外沾酱汁已经足够味美🔸大判烧!黑毛和牛西冷 $178油花均匀分布在薄薄的一片和牛上,怕自己烧得唔好会嘥左片靓牛店员姐姐乐意帮手烧,会问客人偏好熟D定生D,烧好再拌入温泉蛋一齐食,入口肥美嫩滑 大大片分两啖入口 是大满足🔸黑毛和牛腹柳小排 $148一上枱就有惊喜 实物比图片更吸引,色泽美得好似大拖罗,网烧后 半溶化的油脂同牛肉完全结合,入口肉味浓郁油香四溢 松化即溶,肉在烧前已酱汁铺面,烧后沾上大判烧个温泉蛋浆一齐食 无敌!🔸黑毛和牛上肋骨中肉 $198🔸生菜 $28完整一大件同一埋洋葱一齐上枱 另提供剪刀比客人按个人喜好将牛牛剪开一小件一小件的下网,肉质脂肪比较多 烧完特别松脆香口,本身腌得好

🔸大判烧!黑毛和牛西冷 $178
油花均匀分布在薄薄的一片和牛上,怕自己烧得唔好会嘥左片靓牛

🔸黑毛和牛腹柳小排 $148
黑毛和牛腹柳小排

🔸黑毛和牛上肋骨中肉 $198
🔸生菜 $28
完整一大件同一埋洋葱一齐上枱 另提供剪刀比客人按个人喜好将牛牛剪开一小件一小件的下网,肉质脂肪比较多 烧完特别松脆香口,本身腌得好够味 牛味都好浓,点左生菜包住食 唔知其他人会唔会咁食呢 我就觉得好正...食落fresh D  减少腻感,又有D变调
黑毛和牛上肋骨中肉

🔸葱盐味牛舌 $98
大火快烧 爽口弹牙,好适合沾少少柠檬汁一齐食,我手势麻麻 夹起牛舌时整跌晒葱花😓,如果系香葱碎就好了 可以夹住一齐食

🔸日本产鸡肉拼盘 $98
鸡胫柳+鸡肝+鸡胸腹肉
仲Encore左鸡肉拼盘,除左胫柳同胸腹肉都系平时好少食到既部位外,重点系我好钟意佢个鸡肝
日本产鸡肉拼盘

🔸牛肠 $58
已涂上腌料的牛肠,已烧香的肠内油脂 加上肠本身爽脆口感,作为小食是不错的
牛肠

🔸腌鳕鱼胃袋 $58
另一Encore item,腌制的鳕鱼内脏 其他地方好少有得点,酸+辣+鲜+脆脆口感 好似鱿鱼泡菜咁鲜味开胃,是一款前菜的精选
腌鳕鱼胃袋

🔸冷面 (小) $ 38
加左唔少配菜 豆芽/青瓜/泡菜...etc,烧肉+冷面其实都几夹,汁底冰凉又有轻轻辣感,面条幼身而微微弹牙

🔸青森苹果乳酸烧酎梳打 $58 + 1 Shot Shochu $20
食烧肉一定要有野饮开心一下,既然咁有日本mood 就拣左日本必点烧酎梳打(Sour)

🔸甜品 (Free)
一粒云尼拿雪米糍 + 一杯杏仁小布丁,每位客人都有一份免费甜品

*所有和牛都来自鹿儿岛

*服务好好,店员们超细心的 当留意到个网开始焦会主动问使唔使换网,成晚换左3块,辛苦你地

*全程用QR code落单

*每一枱都有一壶热茶

*YOHO Mall即日戏飞 / YOHO住户证 都可以全单9折 (免+1 已经悭左唔少),虽然我无

2024-09-04
黑毛和牛腹柳小排