2024-05-28 137 浏览
今日黎到元朗,就同朋友黎食位于嘉诚广场旁边「缘聚」食午餐放题。位置方便,容易到达。座位好宽松,坐得好舒服。刺身荣螺,带子,三文鱼,吞拿鱼,北寄贝,甜虾,赤背等等…好多选择。刺身都好新鲜,食落口很肥美,肉质嫩滑蟹味噌蟹肉甲罗烧好惊喜嘅item,好少放题会有得食满满嘅蟹膏,加上少许蟹肉,味道浓郁,再配上鱼干,完美融合生蚝生蚝好新鲜肥美,好鲜甜,每只都很饱满,配上酱汁,一流风味烧羊扒羊扒鲜嫩多汁,腌得入味,烧得唔会过熟手卷芝士蟹子手卷,芥辣八爪鱼手卷。寿司类种类好多选择,而且佢的式,可以叫唔同款式尝试,又唔会过饱串烧蒜蓉牛油烧海虾,虾大只,而且烧得入味。慢煮牛舌串,牛舌煮得腍,牛味足够。酱油烧带子串,带子大大粒。扇贝黄金烧,调味十足,即叫即烧。蒲烧鳗鱼串,鳗鱼烧得入味,肉质软滑,新鲜。天妇罗,炸物炸得酥脆,而且炸粉不会太厚,炸蚝肉质饱满,惊喜嘅仲有炸虾多士甜品甜品同样亦有好多选择,又可以出去拎雪糕。我哋叫了生忌廉吉士铜锣烧,卖相好吸睛,而且亦唔会好甜玫瑰洛神花茶茶类亦都有不同选择,食咗咁多美食,当然要饮杯茶惊喜呢度会有无酒精黄油啤酒,甜甜的,有少许啤酒味,好夹好满足嘅一餐

刺身

蟹味噌蟹肉甲罗烧
好惊喜嘅item,好少放题会有得食
满满嘅蟹膏,加上少许蟹肉,味道浓郁,再配上鱼干,完美融合

生蚝
生蚝好新鲜肥美,好鲜甜,每只都很饱满,配上酱汁,一流

风味烧羊扒
羊扒鲜嫩多汁,腌得入味,烧得唔会过熟

手卷

串烧

天妇罗,炸物

甜品

玫瑰洛神花茶
茶类亦都有不同选择,食咗咁多美食,当然要饮杯茶

惊喜呢度会有无酒精黄油啤酒,甜甜的,有少许啤酒味,好夹
好满足嘅一餐