2024-04-03 31 浏览
如果去开元朗~一定要试依间边炉!!佢地点超便利,好近西铁站😆经过左好多次终于的起心肝入去试~一坐低店员就已经准备好调味料比我地搞搞震🤩好贴心既系每张台都会有唔洗离开个位干蒜、蒜蓉、葱花、芫荽、辣椒同沙茶酱既combo真系无得输必试汤底~ 巴打招牌锅 (小)$148一上台真系比个锅底吓亲😂😂超多配料带子、猪肚、猪手、猪骨、蕃茄、粟米、萝卜⋯等等😱基本上食哂啲料都已经饱一半汤底饮落好鲜甜,好似食紧腐竹糖水咁😋(见唔到有腐竹~但系有腐竹嘅香气)手切吊笼(小)$248呢碟牛一上枱都真系比佢既份量吓亲 超值!本身以为摆系中间装饰既菜下面唔会有牛⋯点知都系铺满晒🤤食落好有牛肉既香气~肉质软腍~厚薄适中自家制响铃 6条 $60每一条都系超级大条😝索汤一流仲要系舖头自己炸 诚意十足虾滑 $56虾滑好新鲜👍🏻食落爽口弹牙爽口黑柏叶 $78唯一不足之处觉得佢太大块 如果切丝或者细块少少会容易啲食😋上:自制鲜虾云吞 半份 $42每粒云吞入面都包住大大只虾 劲满足下:自制芫荽饺 半份$42一咬开就知道好新鲜 芫荽咬落仲系爽口!👍🏻自家手打胸爽牛丸 $68个人认为依个系必食🤩超级香牛肉味超级juicy牛丸入面仲
如果去开元朗~一定要试依间边炉!!
佢地点超便利,好近西铁站😆经过左好多次终于的起心肝入去试~
干蒜、蒜蓉、葱花、芫荽、辣椒同沙茶酱既combo真系无得输

必试汤底~ 巴打招牌锅 (小)$148
一上台真系比个锅底吓亲😂😂超多配料
汤底饮落好鲜甜,好似食紧腐竹糖水咁😋
(见唔到有腐竹~但系有腐竹嘅香气)

手切吊笼(小)$248
呢碟牛一上枱都真系比佢既份量吓亲 超值!

自家制响铃 6条 $60
每一条都系超级大条😝索汤一流