2022-10-22
早排去元朗试咗间拉面店,见到有鸡白汤拉面我一定唔会放过😆餐厅嘅门面挂住大大个红色灯笼🏮好有日本小店feel!!果日1点钟到,陆陆续续都有客,坐净两、三个位🤭拉面可以拣汤面/沾面今次拣咗盐鸡白汤拉面($80)材料有味玉、洋葱、京葱、锦爽鸡腿肉鸡白汤浓厚,第一啖入口好清之后越饮越浓,饮到见底🙊锦爽鸡腿肉系慢煮制成,肉质细致而且juicy,有黑椒调味,食完唔够喉再叫咗一份(3块 $28)流心蛋好做得好好,入味而且流心,成粒一啖食好开心😆面,汤连埋所有配料一齐食好夹,比较特别嘅系配料有一小片柚子皮,本身唔太钟意柚子味嘅我试咗啖面+汤+柚子皮一齐食毫无违和感👍🏻另外,餐厅有几款小食,今次试埋煎饺子(3只$15)饺子上得都几快,上枱热辣辣,系爆汁嘅猪肉白菜饺,抵食!下次过嚟一定会试埋沾面同鸡肉丸子😋
拉面可以拣汤面/沾面
流心蛋好做得好好,入味而且流心,成粒一啖食好开心😆
下次过嚟一定会试埋沾面同鸡肉丸子😋