2021-07-21
今次朋友话想试哩间餐厅 所以见佢生日就book黎试试 睇menu原来得一版 选择比较少 但系全部都好好味 当晚8:00到 鱿鱼已经卖哂 最后拣左两款前菜 两款主菜同甜品~🐑Lamb arck-朋友点了五成熟 bb羊架外面煎得刚刚好 里面比较生 唔重酥味 重肉味既酱汁 薯仔好似腌过先再焗 加左洋葱同葱一齐煮 好好味👍🏻🦆Duck ragu pappardelle-成个鸭肉阔条面都好多汁同好多鸭肉 食落好香 阔条面系手工面 咬口好好 今次哩个传统意大利菜 令我完全对鸭肉改观(唔讲以为我食紧牛肉😂)🥓Cold cut selection-有三款ham 当系送酒前菜 唔错😊🐚Scallop carpaccio-带子+口感似薄切海蜇既前菜 加埋酸maymay既菠萝柚子汁 好开胃👍🏻带子好新鲜 有十片左右既分量 唔错~🍮Tiramisu-如果系庆祝饭局 就一定会见到哩个招牌Tiramisu 够冻同好creamy(因为唔钟意食唔冻)咖啡味浓 好味😊餐厅好忙碌 但系整体服务态度都好nice 又唔会叫好耐都无人 台与台之间较近 愈夜愈热闹 渡过了繁忙又快乐的晚上
🐑Lamb arck
🦆Duck ragu pappardelle