2019-02-13 538 浏览
想生日食d特别既菜🍽,好开心可以揾到一间唔太贵既法国菜,味道好好😋,而且仲有帅气既法国主厨欣赏😍法国最出名既系芝士,我地当然唔会错过,叫左一个法国芝士拼盘,有四种芝士,每一款味道都好浓,当中最喜欢流心芝士,好creamy,第一次食蓝芝士,几特别,不过中唔中意就见人见志,仲有ham同sausage,配上芝士同法包,味道好夹👍🏻芝士同法包好多,好大份前菜仲有慢煮嫩鸡胸配法律菜,个慢煮鸡胸嫩到一个点,好滑,好味到食几多块都得,相信食依个减肥一流😂,低卡路里之选洋葱汤好浓,加左法包有芝士响汤入面一齐焗,朋友话系正宗既法式洋葱汤👍🏻主菜系菲力牛扒,香草炖嫩羊肉薯蓉菲力牛扒系七成熟,系切好上碟,有好多块牛扒,沙律菜装饰好靓,点知点解有圣诞节既感觉😂仲食左个炖羊肉薯蓉,味道好好,不过嫌羊肉切碎左,如果系羊架或者羊扒会更满足,不得不赞过薯蓉,滑到一个点😋,我朋友直情想encore个薯蓉因为庆祝生日,坐左好耐,可能阻住人地小店收工🤪但店员好好人,无吹我地,仲帮我地影左多几次相👍🏻最后当然要俾tips佢地啦

主菜系菲力牛扒,香草炖嫩羊肉薯蓉

2019-01-23
庆祝纪念