餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2021-08-11 1755 浏览
在铜锣湾行街时,久唔久会见到呢一间印尼餐厅,在星期六日非常之多家佣姐姐嚟到聚集🤣趁这日平日放假,我们嚟到呢度一试,感受下印尼餐😊虽然系平日,但午餐时间亦都座无虚席。感觉有好多印尼人都会嚟到呢度食嘢,还有在附近上班一族也会帮衬。餐牌嘅选择有非常之多在OpenRice见到好多人都会点花胶汤粉皮,我哋都嗌左一客原条鱼花胶汤粉皮试试。另外都嗌咗一个饭、一个小食。小食鸡肉黄金饼嘅份量原来劲大😅 感觉似系春卷,里边有好多肉碎、蔬菜丝、萝卜等等馅料。外皮炸得好脆,口感丰富😊佢哋嘅印尼式辣酱都好香几好味,但怕辣嘅点少少少少就足够。估唔到花胶嘅份量好多,都好大块;粉皮有啲似河粉及猪肠粉;配合埋汤底都几好味。炸原条鱼都好大条,鱼皮好香口,鱼肉感觉新鲜😊烧鸭嘅外皮好香口,甜甜地,有啲似我哋广东烧味味道。饭旁配合埋有印尼特色嘅小食,感觉都几得意😊饮品好大杯!牛油果沙冰我哋都系第一次饮,粉绿色好靓,饮落去感觉到佢落足料,牛油果香滑清新,呢个沙冰好健康,夏天饮非常清爽😊椰汁味道香浓,甜甜地好清凉,感觉滋润,食东南亚菜配合椰汁系好夹😊餐牌里面嘅菜式仲有好多都好吸引,但系今次我哋两个人点唔到太多嘢食,下次约埋朋友再试

餐牌嘅选择有非常之多

鸡肉黄金饼

原条鱼花胶汤粉皮

烧鸭饭

牛油果沙冰

椰汁冰

餐牌里面嘅菜式仲有好多都好吸引,但系今次我哋两个人点唔到太多嘢食,下次约埋朋友再试下😊 感觉佢哋嘅串烧都好正💕
鸡肉黄金饼
原条鱼花胶汤粉皮