The Pearl

2023-09-06 40 浏览
「The Pearl」位于尖沙咀瑞生酒店,系一间本地新派既美术馆主题餐厅,餐厅以近代美术概念重塑 17 世纪巴洛克时期的古典气派,再配搭树脂流体艺术品,时尚又有品味Starters香煎北海道带子北海道带子煎得焦香,入面仲系半生熟,好鲜嫩,上面放左d金山寺味噌,甜甜地带点酒发酵既味道,枝豆泥清甜唔腻,整个配搭好出色烟三文鱼芝士卷入面有裙带菜、露荀,芝士,上面放左d飞鱼籽,中间仲有d沙律菜,味道丰富又有层次Drinks1632:有Gin、冷萃玄米茶、日本鸡蛋蛋白、柠檬汁、糖浆mix埋既一杯好有日式元素既cocktailFirst Love用上新鲜菠萝、青瓜打成汁再加梳打既一杯mocktail,好refreshing Mains烩澳洲牛面颊澳洲牛面颊透过真空低温烹调法,肉质又腍又入味,个酱汁浓郁得黎带点甜味,好岩我口味,配菜有炸可乐饼入面有薯蓉同肉碎,份量一d都唔少,好够饱烤澳洲羊西冷我平时好怕食羊系因为好怕羊个阵膻味,呢个羊西冷无咩脂肪,煎致外面焦脆,但肉质仍然保持粉红嫩滑,一d羊膻味都无,配菜有烧茄子,豆角,黑蒜同车厘茄,整个配搭又夹又好食无论环境同食物都好满意,店员仲好有礼貌,整晚都食

Starters

Mains
烩澳洲牛面颊
Braised Australian Beef Cheek

烤澳洲羊西冷
Grilled Australian Lamb Striploin

无论环境同食物都好满意,店员仲好有礼貌,整晚都食得好开心

Seared Hokkaido Scallops
Smoked Salmon Cheese Rolls