2022-06-06
记得有次嚟土瓜湾想揾嘢食,见呢间餐厅好多好评想试下,可惜撞正休息冇开门,专登bookmark左订埋位再嚟食。前菜叫咗黄金鱿鱼软骨,炸得好脆口,咸蛋黄味好香,简直令人食唔停口。餐汤就正常,无咩惊喜。大啡菇同芝士不嬲都好夹,焗完好香,而且仲有沙律伴碟。嚟到主菜,环顾餐厅四周,几乎系每台都有叫呢个招牌菜。 煲仔饭调味做得好好,饭有饭香而且焦脆。猪肋肉质感都好弹,配埋露荀,野菌,口感同味亲都好丰富。豉油可以因应个人口味添加。本身想叫无糖可乐,但餐厅冇供应,于是拣饮热情果乌龙茶,店员好细心提供少甜嘅option饮品嚟到,店员会喷玫瑰味香水,提供埋嗅觉方面嘅享受。饮品好Refreshing,少甜啱啱好,又有茶味虽然都食到好饱,但系点可以唔叫限量供应嘅甜品呢。我哋拣咗蝶豆花草莓卷蛋,卷蛋好香甜,好好味。本身想加雪糕,但店员提议我哋加配焦糖布丁,好彩我哋有听,因为焦糖布丁都好好食。唔会超级甜,配埋脆脆焦糖面,一啖有齐软硬口感。整晚餐厅员工嘅服务态度都好好,会介绍每道菜,非常亲切。值得再嚟encore。
餐汤就正常,无咩惊喜。
大啡菇同芝士不嬲都好夹,焗完好香,而且仲有沙律伴碟。
嚟到主菜,环顾餐厅四周,几乎系每台都有叫呢个招牌菜。
煲仔饭调味做得好好,饭有饭香而且焦脆。