2021-11-17
终于入冬啦! 除咗想冬眠之外😌,呢个天气最啱就系打边炉架啦~😜 上网见到呢间新开嘅火锅店,做紧优惠😯,即刻book嚟食下!😛 餐厅环境几有格调,坐位都好阔落,汤底和食材都好出色! 😎👍金汤花胶鸡翅锅 ($368)整锅上枱时包到成朵花咁,好华丽!😍 职员会详细介绍锅入面的食材,外层是腐皮,职员会剪开腐皮,倒入鸡汤,入面会有半只鸡、花胶、素翅、娃娃菜等等😝 好足料!😎 煲一阵就可以饮下佢个汤底,鸡味真系超级浓郁,非常清甜!😍 忍唔住未打边炉前已经饮咗2碗!!!😋😋 大家一定要试下!😙 鸡肉好嫩滑,仲有好多花胶,好滋补!😌腐皮口感好顺滑,吸哂汤汁😍👍1. 🐑羊肉片 ($138)羊肉片切到好薄身,渌一渌就食得,有羊味之余又唔会好膻,肉质鲜嫰!😋👍2. 🐙手打墨鱼滑 ($98/份)用新鲜墨鱼打成,好香墨鱼味同好弹牙,大约可以整到10粒,视乎你整嘅大细😋,好推介!!😍3. 🐄芝心牛丸 ($52/半份)用鲜牛肉打成,牛味好浓郁,咬一口就涌咗芝士出嚟😍,推介!4. 咸蛋黄虾丸 ($52/半份)手打虾丸好鲜味,口感弹牙,咬开入面有咸蛋黄,带点流心效果!😂5. 🐙黑松露墨鱼丸 ($52/半份)淡淡黑松露味
金汤花胶鸡翅锅 ($368)
1. 🐑羊肉片 ($138)
2. 🐙手打墨鱼滑 ($98/份)
3. 🐄芝心牛丸 ($52/半份)
用鲜牛肉打成,牛味好浓郁,咬一口就涌咗芝士出嚟😍,推介!
4. 咸蛋黄虾丸 ($52/半份)
5. 🐙黑松露墨鱼丸 ($52/半份)
淡淡黑松露味,又有啲墨鱼肉粒,几弹牙!😎
P.S. 要加10%服务费,酱料需要另外收费,我觉得个汤底都好入味,如果唔要酱料可以入座前同店员讲😉