2009-04-13
新店开张就一行8人入内试菜.服务 : 运作未有出现混乱, 不过常在客人面出用对讲机同其他同事说不满, 就唔是咁好, 例如 : 未摆好就比客人入来 / 你唔送甜品我送~炒我吧!!/ 经理就下次出不到流水单就叫我…….食物 : 整体都偏咸, 份量属小号.孖宝餐 : 芥兰是加工过, 入口好腍, 但完全没有芥兰味, 好人工化咕噜肉 : 得个酸字炒什菌 : 劲多油单叫的有:酥脆牛腩 : 好似煲完汤的瘦肉咁, 又无味又”鞋” 又咬唔开咸菜胡椒猪肚汤 : 得个咸字, 没有胡椒味, 咸菜又未出味, 大家话个汤的咸是从那出来百花酿蟹钳 : 全个都是虾胶没有蟹钳, 只有一枝被分开了的钳仔插入虾胶内做个样蚝仔粥 : 劲咸南乳猪手: 是唯一最好食的, 炆得好腍好入味送的甜品: 好食!! 是冻品~~桂花糕配红豆馅, 不是太甜好清爽还有一碟葱炒蚝仔, 因为是食完了甜品才出到来, 所以原碟打包没有食到. 回到家试食, 当然有好香的葱味但依然是劲咸.合共 : $560
食物 : 整体都偏咸, 份量属小号.
孖宝餐 :
芥兰是加工过, 入口好腍, 但完全没有芥兰味, 好人工化
咕噜肉 : 得个酸字
炒什菌 : 劲多油
单叫的有:
蚝仔粥 : 劲咸
南乳猪手: 是唯一最好食的, 炆得好腍好入味
合共 : $560