2015-08-20
放假日约左朋友铜锣湾食午饭,唔想同人迫,所以去左朋友介绍既brunch club。位置有d远,times square行过去要大约5-10分钟,第一次黎都要揾一阵,因为喺1楼,装修都唔错,英式酒吧feel我叫左mix grill,其实即系all day breakfast ,好多野食muffin 松软牛油好香。薯饼脆卜卜。我要左poach egg, 只蛋流心既但冇咩蛋味。猪肉肠食到满嘴油香,可惜太细条,好似一条粗既芝士肠咁大,短短既。其他鸡肉、火腿、烟肉无特别,同屋企事但揾个煎pan煎既一样,干干地咸咸地。最难食系炒洋葱,好似碟头饭d伴碟咁,冇味又油淋淋。Egg Benedict 有惊喜,好多地方个荷兰汁酸到死,呢度除左酸,都食到牛油既香味,系有层次既,唔系一味死酸,三文鱼肥美冇腥味。普通茶记冻啡好饮过佢,可以唔哂叫Lemonade 新鲜榨既,唔太甜甜品Banoffee 超大件,成个山咁!单系我呢件已经有3只蕉。忌廉算滑溜,蕉唔够熟,焦糖够味,但批底散修修湿立立,我地食哂左上面d蕉同cream,个底太难食食唔落
普通茶记冻啡好饮过佢,可以唔哂叫
Lemonade 新鲜榨既,唔太甜