尖沙咀开咗间全港最大接近两千平方呎嘅印度地中海餐厅‼️仲有个outdoor位 有软垫同藤椅 打卡一流😌佢个开放式厨房都系其中一个卖点 可以睇住印度菜点整😝.📌Sunehri Kebab $138餐厅用咗陶制嘅Tandoor窑 炉嚟烤肉同薄饼🔥见呢到最受欢迎系烤鸡 所以就嗌咗份嚟试😎表层烤到微焦🤤不过虽然系鸡髀肉🍗但肉质唔够滑 仲有少少干同鞋口🙈鸡肉加咗小荳蔻同乳酪一齐烤😝乳酪味就唔太食得出 不过好浓香料味🌿.📌Grilled Moroccan Lamb Lollipops $148嗌咗三款羊嘅菜式 最钟意就系呢款摩洛哥烤纽西兰羊架💕羊架好浓羊肉味 但唔系好骚🐏好厚肉 唔会太鞋🤩配埋个甜甜地嘅石榴汁唔错😋底下面仲有薯蓉同啲杂菜🥬薯蓉好绵好滑 带淡淡嘅牛油味 但绝对唔漏🧈啲杂菜调味唔浓 清清地 几健康😝.📌Bhati Da Bhara $148佢menu系写住纽西兰羊扒 不过上枱都系羊架嚟🤣佢个size大旧啲 可能烤耐咗 有少少鞋🤏🏻呢款个调味同个鸡一样都偏浓 都系好重肉荳蔻同胡椒味👀个人就觉得有啲咸😢.📌Gilafi Seekh $138见佢menu系写住kebab 以为系土耳其𠮶啲卷卷🇹
📌Sunehri Kebab $138
Sunehri Kebab

📌Bhati Da Bhara $148
Bhati Da Bhara

📌Gilafi Seekh $138
见佢menu系写住kebab 以为系土耳其𠮶啲卷卷🇹🇷点知嚟到系用免治羊肉卷埋一条🙈口感似猪肉肠但冇咗肠衣🤣呢款个味最浓 真系有啲咸🥺佢仲加咗天多里,丁香,胡椒同肉桂 所以都系好重香料味🧐
Gilafi Seekh

介绍完佢啲主食 嚟到印度餐厅点可以唔食naan🫓仲有饭后甜品🍮可能印度菜味道偏浓味 个人认为小食更出色💕
📌Homemade Pista Kulfi $88
佢地自家制嘅印度开心果牛奶冰😍第一次食呢款甜品☝🏻佢似偏冰感嘅雪糕🍦牛奶味同开心果味都唔系好浓🥛其实就咁比我食唔会知佢系咩嚟🤣不过嚟到点都要trytry啲特色野😜
Homemade Pista Kulfi

📌Sunhari Lachha Naan $48
除咗坊间常见嘅印度烤饼味道 呢到仲有全港独有加入番红花,罂粟籽同杏仁嘅皇室烤饼😆即叫即烤 外脆内软仲带点烟韧🥰佢唔系一块挺身𠮶啲 呢款Naan偏软熟 口感几特别😝仲好够酥香 推介‼️
Sunhari Lachha Naan

📌Sun-dried Tomato Naan $48
另一款系干蕃茄烤饼🍅佢成去都好脆 冇上面𠮶款咁软身同烟韧🧐蕃茄味唔浓 反而有啲辣🌶味道酸酸地辣辣地 几开胃😌
Sun-dried Tomato Naan

📌Saffron Pulao $58
好钟意印度长米饭嘅口感🍚食落好轻盈 好似咬紧棉花咁😆我地冇嗌到原味 叫咗呢款加咗番红花同香草嘅🌿不过个香料味都唔算系好重 有啲似就咁白饭🤫
Saffron Pulao

Sunehri Kebab