Carbonara $96 (lunch 包 Americano / 玫瑰柚子茶)已经系第二次黎食呢个Carbonara,真心正,减紧肥都值得用 quota 食!👍 用传统正宗意式做法,芝士蛋黄黑椒,🙅🏻‍♀️忌廉👍 用左超浓郁蛋香嘅日本蛋,个蛋黄系橙红色嘅就知几正👍 比起斋烟肉,呢个改良版用左厚切风干猪面颊,有肉肉咬下,份量仲唔少,食肉兽都可以满足到👍 意粉 al dente,虽然唔及新鲜手工制嘅咁有chewy,但已经合格有余👍 黑椒嘅辛辣、洋葱嘅甜、猪肉嘅咸香😍 👍 份量超够,而且始终比较重口味,蛋黄芝士咁,都会有啲腻,女仔可能食唔哂(但实在太好食 😋 唔食晚饭都要 KO 佢!)👍 餐饮绝不马虎,我叫左个 long black,有得拣 fruity / nutty,as usual 拣左 fruity,系 @reactioncoffeeroasters 嘅出品,浓浓嘅黑加仑子味,柠檬酸,粉红花香,系一杯不错嘅咖啡👍 少有坚持二人一枱嘅餐厅 💛👍👍 而家 lunch 有得 book 位啦!!!👎 半自助形式,懒猪表示唔想郁,尤其是又除又戴口罩,有啲烦 🙈
Carbonara $96
(lunch 包 Americano / 玫瑰柚子茶)

👍 用传统正宗意式做法,芝士蛋黄黑椒,🙅🏻‍♀️忌廉
👍 用左超浓郁蛋香嘅日本蛋,个蛋黄系橙红色嘅就知几正
👍 黑椒嘅辛辣、洋葱嘅甜、猪肉嘅咸香😍
👍 少有坚持二人一枱嘅餐厅 💛
👍👍 而家 lunch 有得 book 位啦!!!

Carbonara
Carbonara