2020-11-08 1909 浏览
呢间有杜生既加持就点都要黎试下,因为佢系《米芝连指南香港澳门》推介加米猪连既关系,所以真系非常之受欢迎,去之前呢就一定要记得记得记得上佢既官网book位,我地都预早左超过一个月去book呢张枱,黎到既时候都见到有啲人想walk in入黎,但都被拒诸门外。Handmade Tagliolini Carbonara正所谓越简单既野要整得好食就越难,而呢个Carbonara就真系令我地留下左好深刻既印象。呢个Carbonara非常正宗,个汁creamy得黎带有非常浓厚嘅蛋黄味,同普通系出面食到偏向忌帘味嘅Carbonara好唔同,所以佢嘅颜色亦都非常金黄。面头嘅烟肉粒直头系画龙点精,咸香味十足,招牌菜果然系唔同啲。Handmade Tagliolini with carabineros red prawn呢个手工幼面同carbonara个款系一样既,虽然价钱唔平,不过见杜生食得咁滋味又咁出名,点都要试下。呢碟pasta用上大量虾膏同番茄煮汁,每一条pasta都挂满浓稠既酱汁,食落虾味极之浓郁,而且手工做既pasta口感好弹牙,唔似一般既意粉,就算唔钟意al dente口感嘅香港人都会接受到,

Handmade Tagliolini Carbonara

呢个手工幼面同carbonara个款系一样既,虽然价钱唔平,不过见杜生食得咁滋味又咁出名,点都要试下。呢碟pasta用上大量虾膏同番茄煮汁,每一条pasta都挂满浓稠既酱汁,食落虾味极之浓郁,而且手工做既pasta口感好弹牙,唔似一般既意粉,就算唔钟意al dente口感嘅香港人都会接受到,另外仲有两只好新鲜弹牙既红虾,最重要系伴碟既两只虾头,入面充满香浓既虾膏,一定要将d虾膏唧出嚟配意粉食,虾味更升华。

Seafood Soup in Sicily Style
Starter叫咗呢款海鲜汤,餐厅好贴心分开咗2碗,见到好深既橙红色就知个汤落足料,饮落海鲜味好浓,质感幼滑creamy,每碗有几粒虾同带子粒,虽然系一个几出色既汤,不过味道同红虾意粉有少少异曲同工之妙,如果order咗红虾意粉,呢个汤就可以skip喇。

人均消费:$400
推介指数(10分为满分):9.5分