餐厅: 走杯 (富時中心)
资讯:

2020-03-29 294 浏览
已经帮衬咗超过一年,前身系万波(同一个舖位),基本上日日都会去饮!我敢讲走杯无论系茶定系奶盖呢间都肯定系香港顶级。我最中意饮奶盖,所以可以讲下佢嘅几款奶盖。1. 香草籽咸奶油:开国功臣,本人最爱,亦系一开始就有嘅款式。味道浓,表面有烧过嘅焦糖,咸咸甜甜,中意浓味同奶嘅人一定中意。2. 红乌龙奶盖:茶味奶盖,非常清香,冇试过饮过第二间有咁嘅配搭。如果中意饮茶嘅人强烈推荐。3. 柚子奶盖: 顾名思义,浓淡我觉得系界乎上面两款中间,奶味浓,再加淡淡柚子味,中庸之选。4. 青柠奶盖:超级fresh嘅奶盖,极之特别。少少酸,怕「漏」嘅人心选。5. Oreo奶盖:其他奶盖多数配茶,呢一款系配奶茶,浓厚朱古力味道系列。仲想提下大家,其实每款奶盖都可以配唔同茶底(红乌龙、黄金乌龙、铁观音、香水茶茉莉)、奶茶同coffee。唔一定要跟死个menu,所以其实有好多款配搭!虽然我最爱系奶盖,但其实其他饮品都系用心之作。比起其他珍珠奶茶舖,好明显感觉到系用料同制作上,走杯都系落足心机准备,而唔系坊间嘅粗制滥造。虽然我咁样好似好hard sell,但我绝对系真正嘅顾客,亦都好珍惜呢间有心经营嘅舖。事实上佢个舖位

虽然我咁样好似好hard sell,但我绝对系真正嘅顾客,亦都好珍惜呢间有心经营嘅舖。事实上佢个舖位系正黄金地段,由19年6月经历过抗争运动同肺炎,加上舖租一定好难顶,所以我真系好担心呢间咁高汁嘅舖会挨唔住。因为咁我决定写低第一篇食评,向大家推荐佢,我相信你地试咗一次就会明白!

2020-03-29
  • 香草籽咸奶油红乌龙