2020-04-25 1629 浏览
唔好俾我个标题吓亲,绝冇夸大。已故嘅饮食传媒工作者张一豪先生讲过,黎红磡咩都可以唔食,但林记就一定要食。我当时睇都半信半疑,但之后去食过之后,我就同意豪哥所说。今日我又再光临,店面依旧,姐姐依旧,一大盆黄色的美食呈现在我眼前,立即食欲大振我叫左一串烧卖、一串牛肉烧卖、一串辣鱼旦同一串红肠,因为红肠要浸辣汁煮热,要等一阵大家睇图可能会讲,系咪咁好食呀,普通烧卖样啫,哈哈...出面坊间嘅粉团烧卖淡而无味,但林记呢粒烧卖,我从未食过一粒街边烧卖系咁够味系浓味架牛肉烧卖亦有水准辣鱼旦好食,佢地嘅辣汁系摆左好多心机落去煮,唔系死辣,但辣中有香我平时出街系唔会尊登叫红肠食,但呢度嘅红肠经辣汁一煮,吸哂啲辣汁,又够热辣辣食落去系叮一声食哂啲野叫返盒提子汁饮饮,够凉爽借呢篇介绍怀念一下张一豪先生,多谢你
唔好俾我个标题吓亲,绝冇夸大。

系浓味架

牛肉烧卖亦有水准

食落去系叮一声

食哂啲野叫返盒提子汁饮饮,够凉爽

借呢篇介绍怀念一下张一豪先生,多谢你

2020-04-25
  • 烧卖