2024-06-03 1027 浏览
間魚蛋我極力推介 我覺得系香港最好食嘅,有時我會當晚飯食,佢嘅燒賣極力推介,好好味嘅😋😋😋,佢個湯汁配其他食物都好好味,我會配螺肉,香腸,紅腸,牛柏葉,支竹卷都好好味,腸粉都好好味噶,大家可以去試下😋😋😋
2024-04-03 1180 浏览
路過見人小小又係童年回憶,一於幫襯支持一下小店。~蒸腸粉腸粉10 蚊有4 條,唯一要贊的係腸粉夠熱辣辣。食腸粉嘅靈魂梗係要加入大量混醬(有芝麻醬、鼓油同甜辣醬)。呢到賣嘅腸粉係齋腸,所謂味道其實已經俾啲混醬蓋灑,剩下的只有啖啖童年回憶嘅味道。。。咖哩辣魚蛋雖然已經加入大量咖哩和辣油炆煮,魚蛋入口依然帶有點點腥味、而且是軟腍腍不夠彈牙。。。完全不合格!綜合只係一間讓自己心靈開心嘅小店,食物質素雖然有待改善但並不是重點。。。
路過見人小小又係童年回憶,一於幫襯支持一下小店。

~蒸腸粉

腸粉+咖喱魚蛋

咖哩辣魚蛋

2024-04-01
2024-03-17 975 浏览
買咗一串魚蛋同一條腸仔,腸仔正常,但魚蛋腥到食唔落,咖哩汁都掩蓋唔到陣腥味,講真未食過咁難食嘅魚蛋,明明好肚餓都食唔落,唔明點解咁高評分,做好食物質素真係咁難。

2024-02-03 966 浏览
好多朋友都話如果你去紅磡就一定要試吓呢林林記燒賣,我又唔覺得佢好好食, 我覺得同平時我喺街邊買嗰啲都差唔多。啲醬油同辣椒油都係麻麻哋, 冇啲人講得咁好食, 只可以話佢啲燒賣夠熱就真嘅, 路過開可以買嘅但係唔使特登去食

2023-10-14 1184 浏览
每次去紅磡都會去林記必吃的燒賣,腸粉。佢哋嘅燒賣係大熱門選擇,食得出係自己手造嘅,每一個都大大粒好飽滿。牛肉燒賣真的吃到牛肉的鮮味。一啖咬落去感覺到牛肉滿滿嘅口感,好滿足。魚肉燒賣口感非常之嘅鬆軟,唔會好似出邊某啲平價燒賣咬落去會有好重嘅麵粉感覺,可以好明顯咁樣食得出同平時喺超級市場買嘅急凍貨色係唔同嘅。腸粉唔係很滑那種,但食得出出米香,配上甜辣醬,很不錯。次次都要排隊,好在店員手快,好快排到。如果不帶走食,就要企係路邊食。
每次去紅磡都會去林記

牛肉燒賣

魚肉燒賣

腸粉
唔係很滑那種,但食得出出米香,配上甜辣醬,很不錯。

2023-10-07 795 浏览
食過幾次,每次都係叫燒賣,我覺得林記燒賣比出面好食d,魚肉味出d.但睇你好唔好彩,今次我食嘅基本上係底度.所以個皮偏淋.醬汁就冇乜特別啦正常發揮.但唔知係咪我錯過,我覺得冇以前咁好食喇
2023-10-07
  • 燒賣
2023-09-04 676 浏览
未行到去鋪前已經見到排哂長龍但為左想食好味既魚旦我地決定排😆見到好多人都必點燒賣我地就點左魚旦 燒賣 牛肉燒賣拎到上手熱辣辣 牛肉燒賣好味果然係有啲料到 好味🧡🧡🧡值得排隊去食
未行到去鋪前已經見到排哂長龍
果然係有啲料到
好味🧡🧡🧡

值得排隊去食

2023-05-07 946 浏览
林記小食款式唔多 淨係有 腸粉 牛肉 燒賣 牛柏葉 魚蛋黑椒牛丸墨魚丸 螺肉 紅腸 腐竹卷 腸仔聽聞去到紅磡必食其中一樣,所以今次試吓 話說之前一路都會排長龍,但係我哋去嗰陣時無人不過不失 價錢合理 如果經過都會再買 小店幾細心 會比塊紙皮墊住嚟篤魚蛋燒賣🟡 (咖喱)魚蛋 HKD$11細細粒 算爽口彈牙 咖哩味唔錯 辣度適中 唔會太辣🥟 燒賣 HKD$10煙韌唔可以太粉 燒賣皮幾薄但係過濕 有幾粒淋得滯豉油亦都冇乜味 唔甜又唔鹹 有少少失望📍紅磡差館里 21 號 🇭🇰
聽聞去到紅磡必食其中一樣,所以今次試吓
話說之前一路都會排長龍,但係我哋去嗰陣時無人
不過不失 價錢合理 如果經過都會再買

有少少失望

魚蛋 + 燒賣

📍紅磡差館里 21 號 🇭🇰
2022-11-19 1242 浏览
第一次黎林記,聽過幾次,今日就去試一試5點幾去到都要排隊,5-6 人度,但我掛隊的時候一直有人來,條隊無消失過個燒賣幾好食,但唔算好特別魚蛋大粒汁好好味,價錢都合理,會再去食
第一次黎林記,聽過幾次,今日就去試一試
個燒賣幾好食,但唔算好特別
魚蛋大粒
汁好好味,價錢都合理,會再去食
燒賣魚蛋
2022-09-26 1079 浏览
啱啱放補習,有D hungry 所以就去左之前去過好多次嘅林記買腸粉啦~^_^去到個時要排隊隊咁我都照排啦~到我嘅時候我話要魚蛋腸粉時,個男職員就啱啱放魚蛋入個鐵爐a,then 佢就give 個D 魚蛋俾我之後有個阿姐又啱啱放生嘅腸粉入去,過左大概1min ,佢又剪個D腸粉俾我。我個陣好懷疑is raw ga,但係最後都係攞左返屋企。yeah 返歸啦~~就立刻eat 哇~真有D raw raw wo唉,有可能太忙啦~希望下次可以good D lasoso 評分時間(滿分:)食物:衞生:有下次嘅機會率:
啱啱放補習,有D hungry
所以就去左之前去過好多次嘅林記買腸粉啦~^_^
去到個時要排隊隊咁我都照排啦~

。我個陣好懷疑is raw ga,但係最後都係攞左返屋企。
yeah 返歸啦~~就立刻eat
哇~真有D raw raw wo
唉,有可能太忙啦~
希望下次可以good D la
soso 評分時間(滿分:
食物:

衞生:

有下次嘅機會率:

5 分钟 (外卖自取)
  • 腸粉
  • 魚蛋
2022-09-18 1150 浏览
林記小食🍡📍 紅磡差館里 21號✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚話說小編都係一個極之鍾意食魚蛋既人😂,間唔中都會去篤魚蛋😆,終於比我搵到一檔勁似以前係街邊車仔檔食既果種味道,當然忍唔住第一時間分享比大家啦☺️。呢間鋪成日都要排隊呀,而且賣完就收鋪,大家可以早d 去買啦。🌟魚蛋 $8呢款唔係細細粒既陳皮魚蛋, 但入口好彈牙,魚蛋係咖喱味,唔會好辣😂。勁似以前細個係車仔檔食既味道😍。🌟魚肉燒賣 $10唔好睇少呢個燒賣,絕對唔係百佳買嗰種🤣,食落口既味道超似自家製,味道係同出面食既有d 唔同👍🏻。🌟牛肉燒賣 $10好特別😂,因為未食過, 但對比魚肉,我比較偏向鍾意魚肉燒賣多啲😆。🌟腸粉 $10腸粉都OK嘅,係好味,但講唔出特別之處😁。整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚
林記小食🍡

📍 紅磡差館里 21號

✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚

🌟魚蛋 $8

🌟魚肉燒賣 $10

🌟牛肉燒賣 $10

🌟腸粉 $10
腸粉都OK嘅,係好味,但講唔出特別之處😁。

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚✚

外卖自取
2021-12-21 1526 浏览
早排睇燒賣關注組,有介紹過呢間燒賣,但係今日你都唔想食燒賣,我就叫咗魚蛋同埋牛肉,佢係會將佢哋嘅魚蛋辣汁撈埋去燒賣或者牛肉刀,我自己就唔係太鍾意,佢哋嘅辣汁唔算好辣,魚蛋都仲幾彈牙,牛肉竟然都好彈牙。整體來講我覺得唔錯嘅,都算係港式風味。而家呢啲天氣凍冰冰,返屋企嘅途中經過食返一寸都暖笠笠。
而家呢啲天氣凍冰冰,返屋企嘅途中經過食返一寸都暖笠笠。
2021-11-28 1086 浏览
呢啲天氣,夜晚嘅時候涼涼地,最適宜就係掃街然後篤返串燒賣食吓。喺社交平台嘅關注組,成日都見到呢一間燒賣,佢哋嘅燒賣應該因為多人嘅關係唔會蒸到過晒龍,最欣賞係佢哋嘅辣汁,超級惹味。魚蛋都夠爽口彈牙,係自己鍾意食嘅魚蛋質感,佢呢一種質感其實係我平時喺油麻地食開嘅魚蛋,不過佢嘅辣汁就比較唔同。自己隻鍾意食油麻地嗰間多啲,不過間唔中轉下口味,間唔中轉下醬汁都唔錯。雖然都係要睇醫生點會經過呢邊,我都唔知自己起唔希望自己過嚟食好嘢啦😂😂😂

2021-10-14 862 浏览
第一次幫襯,點了腸粉、魚蛋、魚肉燒賣及牛肉燒賣,魚肉燒賣彈牙有魚味,牛肉燒賣食到有牛肉味,不似一般的粉多靠豉油調味,10元8塊的收費竟然食到有魚有牛肉味,實屬難得,用心制作的小店真係買少見少。
2021-09-26 747 浏览
自從搬左黎紅磡,都會留意下邊到有人氣小食。聽過幾個youtuber介紹呢間,黎試過幾次,每次都好快手,態度友善,食物正常,魚旦有咬口,牛肉燒賣係將平日飲茶嘅牛肉球,用一層薄薄嘅燒賣皮包住。 一切都算正常。屋企附近有一間小食店真係好,肚餓時吉幾串,又快又唔會飽到食唔落飯😀