2024-08-24
通常食Omakase唔使2000几最少都要千六,最近见到有人介绍,呢间位于旺角嘅日式餐厅,食厨师发办只需要$500都唔使,咁就一于嚟试吓啦。呢间餐厅装修好日本风,而且位置都好够,好适合女仔嚟打卡或者嚟拍拖食饭。佢喺度最特别嘅系每一次上菜都系用块板俾你,唔怪得知叫长版烧啦。虽然佢嘅价钱好平,但系食材同中一啲都唔马虎,佢食物嘅外表好靓之余,食落都好好食。而且餐厅嘅职员都好有礼貌,估唔到唔使$500就可以有一个咁好嘅体验呀。而我觉得呢度最好食嘅就系呢个海胆,佢食落非常新鲜,感觉同日本海产市场嘅一样咁新鲜。而且佢哋嘅份量一啲都唔少,份量好充足,食落有海水嘅鲜味,感觉食呢个海胆已经回本啦。呢个前菜三点都好靓,好适合女仔打卡,另外呢个蒸蛋都好靓,佢嘅蒸蛋系放喺蛋壳𠮶度,非常特别。呢间餐厅又靓又抵食又平,唔怪得咁多客啦。
呢间餐厅又靓又抵食又平,唔怪得咁多客啦。