Base 8 系一间集cafe•salon•nails 既店,今次主力介绍佢地既野食先~~ 佢地间cafe 有两层,地下就系食甜点轻食,如果要食主菜lunch dinner 就要上1/F 喇 (但如果想打卡建议痴喺 G/F hahaha ) 因为今次我系去食lunch 所以就要去1/F la ,上到去环境几大唔错,而且店员都好nice,一黎到就同我哋介绍返有咩dish系推荐~ 最后我地叫左杂菜沙律蔬菜清新爽口,仲加埋蟹籽喺表面令口感增加不少。红菜头椰子汤因为系红菜头底所以个汤系紫红色,味道饮落椰子味好突出,我觉得个味就好似甄沾记啲椰子糖咁haha~~烤无骨法国春鸡春鸡份量系半只,鸡肉肉质嫩滑,肉汁丰富,入味非常,加埋伴碟既菠菜沙律食,感觉清新~~煎脆皮鲈鱼鲈鱼采用香煎方式,鱼皮煎至香脆金黄色,而鱼肉火候控制得宜,仍能保持嫩滑。而拌碟喺用上清新青瓜丝同埋好健康嘅藜麦,可算系非常饱肚伯爵茶法式炖蛋炖蛋外脆内嫩,甜度得宜,仲带有淡淡嘅伯爵茶嘅茶香。法式吐司:吐司外表香脆,内里松软,满满嘅牛油香味,加埋伴碟嘅雪糕同埋果仁,味道变得更丰富。朱古力三次方:呢杯系朱古力爱好者必点之选,系好浓好浓嘅朱

最后我地叫左

杂菜沙律
蔬菜清新爽口,仲加埋蟹籽喺表面令口感增加不少。

红菜头椰子汤

烤无骨法国春鸡

煎脆皮鲈鱼

伯爵茶法式炖蛋
炖蛋外脆内嫩,甜度得宜,仲带有淡淡嘅伯爵茶嘅茶香。

法式吐司:

朱古力三次方:呢杯系朱古力爱好者必点之选,系好浓好浓嘅朱古力

浓到好似系朱古力浆,如果嫌太浓嘅话,佢哋系有奶提供。味道方面系比想像中无咁甜,可算系甜度适中。

Affogato:浓缩咖啡mix埋云呢拿味雪糕正正~~
  • 朱古力3次方
  • 法式西多士