2013-12-24 6138 浏览
上星期五过左City Art Restaurant做冬同食埋圣诞饭,好开心,圣诞节前公司请我地食好野~~ 多谢阿Cat帮我地book位,我地一行12人放左工6:00准时去到餐厅,已经有职员安排好座位俾我地,咁梗系睇下个menu先啦。我估order完可能都需要等,所以我地先叫左前菜,咁多人每样都叫左先,多d人可以试多d野食,之后轮流出去拎生蚝喇,好彩我地都算早黎,唔使排队拎生蚝。D生蚝真系只只都好大只,而且味道够清甜,感觉好新鲜,真系要赞一赞!我一拎就拎左6只同我同事share,我地都好钟意食生蚝,之后又再拎多左一转,抵返哂。好快前菜被端上黎,个员工好劲,单手可以拎到5碟食物,每一碟都好精致,五颜六色,只系卖相都好吸引喇。我最记得既系牛油果沙律 (中间),入面有细细粒既蟹肉、牛油果同芒果咁既,食落去完全感受到佢既粒粒口感,芒果甜甜地配搭本身冇咩味道既牛油果认真一流。生牛肉薄片吸收哂d辣汁,辣辣地。意大利云吞入面有好香松露味道,个皮好薄,包住哂鸡肉馅料,一口一淡,食完都仲回味松露既香气。我俾「烧鹿肉」个名吸引住,因为系出面既餐厅好少食到,既然任点任食,就点都试下,可能烧得太过熟,感觉有d韧
2067 浏览
我俾「烧鹿肉」个名吸引住,因为系出面既餐厅好少食到,既然任点任食,就点都试下,可能烧得太过熟,感觉有d韧,反而食唔到原本既味,如果可以soft d就好喇。
老虎虾意粉有d干,但胜在老虎虾都几大只同香口。
最后当然唔少得雪糕啦,自助餐必食甜品
好丰富,下次gathering都可以黎试下。
2013-12-20
庆祝纪念