2018-12-21
公司今年既圣诞PARTY,拣左呢间店名只由数字组成既西餐厅。贵钱唔平,但LUNCH时间都不乏捧场客,如果黎食晚餐或饮野更有几会遇到LIVE表演。由于时间紧迫,就座无耐,职员就送上沙律前菜、餐汤同餐包沙律 Caesar Salad with crab meat 沙律菜新鲜爽口,面包粒脆口,配上薄薄既芝士,令沙律带少许咸香,好食;蟹肉本身味淡,存在感较低。餐汤 Cream of mushroom呢个汤忌廉唔多,入口唔滑;磨菇蓉非常多且浓,饮落除左菇味之外就无其他,感觉味道有点单调。餐包似系黑糖包,带点温热,表层脆脆地,入面松软,几重麦味,唔错主菜 Charcoal Grill U.S. Angus Ribeye with red wine sauce (Medium)牛扒上既坑纹虽然未煎到好明显,但同一时间要煎近百块牛扒,以呢个卖相,可以收货啦!! 味道先系重点嘛~牛扒岩岩好5成熟,加上系肉眼位置,充满肉汁之余又唔韧,不过略嫌薄身左D,同埋个红酒汁调味重手左,个人觉得唔点个汁都好味。甜品 Crème Brulee焦糖面并唔多,只有中间位置有,但本身唔中意食焦甜,所以对我黎讲无影响。炖蛋好滑
由于时间紧迫,就座无耐,职员就送上沙律前菜、餐汤同餐包
餐汤 Cream of mushroom
餐包
似系黑糖包,带点温热,表层脆脆地,入面松软,几重麦味,唔错
甜品 Crème Brulee
焦糖面并唔多,只有中间位置有,但本身唔中意食焦甜,所以对我黎讲无影响。炖蛋好滑溜,但可惜雪尼拿味太重,重到食唔出蛋味。
整体用餐体验几好,餐厅职员主动、有礼、上菜速度快,环境开扬、坐得舒服又唔迫,食物质素唔又错。