2019-03-24
今晚公司请食饭😆慰劳一下工作劳心劳力既员工,即系其中一个系我啦😂虽然我地8个人叫左7个小菜!都已经食到满载而归,肚饱饱啦🤪第一道系宫廷御用鲜螺头炖鸡汤,真系好饮呢😆👍🏻清而不油腻,又好足料,哇,正呀👍🏻又食左第二道菜,千岛大虾球😊我好钟意呢个菜,大虾上碟做到外脆内爽口弹牙既大虾,又有新鲜嘅水果沙律捞匀,好清新又健康👍🏻😆忍唔到口食左好多🤦🏼♀️真系好味架🤤最值得推介嘅系第三道菜,太子成名脆皮咕噜肉,真系食落口外脆内软,肉质柔嫩,唔使一阵公司成班友仔已经清左大半碟😅值得推介👍🏻接着系第四道菜系蒜子生扣珠江花锦鳝皇,真系肥美多肉又嫩又滑.....🤤👍🏻值得推介嘅菜式,虽然有少少油腻,难得一食再食也可以😆今晚注定要做肥妹啦!来都第五道菜真系有啲饱饱地啦🤪充满骨胶原的菜色🤗成为女士最钟意食既鱼卜,又爽又重胶质,真系谂起都变靓靓啦😆👍🏻有西芹嘅配搭真系好夹,食落一啲都唔油腻👍🏻第六道菜更唔少得系食鸡啦😆得奖铜盘蒸污糟鸡🤪虽然唔明白点解改污糟鸡甘既名😂觉得好好笑,一啲都唔污糟㖞,仲好鬼好食添,又嫩滑又好味😆👍🏻最后一碟菜式系特色梅菜蒸菜远😂唔知点解蔬菜会最后先上,我钟意食咗清淡先再食浓味既野,但系