2022-08-31
上次行开见到餐厅都几有情调,特意黎撑枱脚试下菜。前菜想食啲开胃菜式,呢个传统意式鲜虾鸡尾酒🍸🦐,食开嘅多数用蕃茄汁咁去做个酱汁底,今次呢款唔同,用上类似柠檬他他酱咁,好食嘅,都酸酸Maymay,虾虾又新鲜🙆🏻♀️👍🏻😙牛魔王呢order了美国牛柳仔配法国香煎鹅肝,🥩🐮🐮摆盘好靓呢,旧鹅肝同旧牛柳一样咁大件,🦢好香鹅油味,边边仲煎到微微焦化,配上伴菜薯仔,都好够饱肚🫄🏻😀😀👍🏻我就order 了红酒烩和牛膝配红花烩意大利饭,啲番红花撒系risotto面,好靓呢🥰🥰和牛膝经过慢煮后,肉质好柔软,配合埋红酒酱汁入晒味,浓牛味得黎又唔会太腻,调味好啱我口味!😚👏🏻最后同老公share食埋个榛子蛋糕甜品作结尾,埋单都只系每人大约三百,合理价钱,可以再同朋友黎聚会!😁😁🙌🏻