2015-05-03 11952 浏览
就快母亲节 今年提早同妈妈兴祝听朋友讲 呢间自助餐又多野食又抵食 于是就决定去呢间我地订左食七点半果场 虽然贵少少但系时间长少少 唔洗赶头赶命大概七点左右上到去 但系原来要七点半先入得因为早场岩岩七点完㖞 等到大概十分钟左右 就开始入座呢度窗景望到维港 但系我地就坐系入少少既熟食区 (其实我都早成个星期订 但系都已经无哂窗边 不过当晚的确系坐到满哂)坐低左一阵 就有侍应同我地讲 可以去拎野食一开始生蚝好多人排队 所以决定食刺身先 虽然都多人排 但系无生蚝条龙就夸张排左阵 发现刺身档旁写住八点三会出「daily special」好似有海胆同其他特别既刺身 拎完刺身就顺手拎埋沙律 佢有个牌放左系度教你捞沙律 几得意食完呢两样 见生蚝一样咁多人 就决定行近少少 食左熟食先 和牛 虽然望落好似好生 但系非常好食 鸭肝 个人就麻麻 试左件 无乜特别薄烧牛 你去就即刻煎 虽然个样好似打边炉既肥牛 但系食落去就会有明显既分别食食下 突然之间有人系和牛隔离响钟 又见开始有人排队 于是跟出去排队原来出韩式蒸海 有鲍鱼同蚬排完呢样醒起刺身出special 所以又去排刺身差唔多九点 终于见到生蚝条龙开始短少
就快母亲节 今年提早同妈妈兴祝
差唔多九点 终于见到生蚝条龙开始短少少 就开始进攻生蚝喇
排左四转 开始食甜品 款式真系多到眼都花
朋友话呢度既牛乳布丁好好食 所以一定要食牛乳布丁
咁就拎左个试 的确好滑 好香牛奶味 所以番兜多个
之后去拎心太软 呢个值得一提 呢度 有得写低字比师傅帮你画碟写字 非常特别
炖汤
长脚蟹