2016-03-09 459 浏览
从来冇写过食评,但昨晚食过之后,实在觉得唔抵,不吐不快!之前在其他店都食过几次蒸锅,见呢间店格局几好又新净,又有好多好食评,于是相约姐妹庆祝三八妇女节。店铺的格局同服务都可以,但估唔到食物质素咁差劲,主打既然是蒸海鲜,点解D海鲜可以咁差,同收费完全不合比例。首先蒸番薯蚬,$168 五只,完全没有鲜味,而且可能蒸过头,有点韧再来花竹虾 (全晚最好的一样),但 $250一只,其实好贵跟住系开边龙虾 (系送的),虽然是送的,都冇理由肉质霉霉地嘛象拔蚌刺身 $888, 颜色黑黑地,重有一股泥味,向部长投诉,佢换过一条来,但依然一样,我地只系食在三分一,部长重话呢D货系咁㖞,不能跟加拿大品种相比,我都知唔可以跟加拿大品种比较,但都唔可以咁难食嘛接著是蛏子皇 $68 一只,重衰过我自己在街市买,又瘦又㓥唔干净,又系一股泥味六头鲍鱼 $88一只,完全冇鲜味最揾笨系跟住呢几样 …半只顺德污糟鸡 $288 ,一睇就知冇半只,五个人每人只有好少,大家都冇食到食脾,唔通呢只鸡冇脚?只有好多大头菜,咸到死。梅菜蒸菜心 $108,梅菜冇味,菜心冇味,干柴柴最后个南瓜排骨粥 $128 (我之前喺其他店食蒸锅,最好
从来冇写过食评,但昨晚食过之后,实在觉得唔抵,不吐不快!

再来花竹虾 (全晚最好的一样),但 $250一只,其实好贵
六头鲍鱼 $88一只,完全冇鲜味
最揾笨系跟住呢几样 …
梅菜蒸菜心 $108,梅菜冇味,菜心冇味,干柴柴
最后个南瓜排骨粥 $128 (我之前喺其他店食蒸锅,最好味就系个粥,蒸完海鲜食好鲜味),竟然最后要加鱼汤再煮㖞,真奇怪

加埋酒水、茶芥,总共食左$4486,超贵又唔好吃,永无下次帮衬
2016-03-08