2022-07-13
平日上午同朋友系九龙城hea 行揾食,见到呢间餐厅面门好似ok 所以就行左入去,入到即刻有位坐,啲地方都舒服既👍🏼我朋友order 左个杂菜汤螺丝粉餐包粟米粒,炒蛋,车厘茄同埋多士饮热咖啡,而我就要左个三选面餐,我拣左午餐🥩,沙嗲牛肉同埋蛋,落单果时我见menu 就咁写「鸡蛋」所以我就问下店员系咩蛋,答我有煎蛋,炒蛋同反蛋,我要左炒蛋同埋冻柠茶😌😌食物order 左10分钟左右,有个侍应拎住两杯野问我地系咪叫左热咖啡同热奶茶,咁咖啡岩既摆低左,同佢讲另一杯系冻柠茶,跟住个侍应先如梦初醒发现自己拎错台😅😅😅 如是者隔左一阵,有个应该系主管之类既店员问我地落左order 未😥😥 我估应该系有新人搞错左啲野🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️好啦啲野食终于到,杂菜汤螺丝粉个碗细到成个杯咁,再加碟炒蛋多士,只蛋个人觉得有点太熟,个色好奇怪😰 车厘茄有一千零两粒咁多,争少少食唔晒😏 不过我朋友话个汤几好饮🤷🏼♀️🤷🏼♀️ 到我个面餐,我明明叫左炒蛋,又比左煎蛋我,我都废事换是但食左就算,沙嗲牛肉又得3-4块🥹🥹😅 不过个面质系几好食既,都几弹牙食完出门口比钱,见到有位女士买外卖,突然听到收银好大声同
食完出门口比钱,见到有位女士买外卖,突然听到收银好大声同位女士讲,我地呢到系西餐厅唔系茶餐厅,冇得咁样加🤷🏼♀️ 我心谂:我觉得呢到连茶餐厅都不如,冇下次