2009-08-11 115 浏览
呢间意大利餐厅响公司附近, 都开左成年, 一路冇去食晏嘅原因系set lunch价钱唔算平(HK$128+10%), 而且lunch经过都唔多觉有客, 无谓冒险. 今日终于一试都系因为附近想试嘅新餐厅都差不多试过晒, 未试果d又订唔到枱, 上过黎openrice虽然食评唔多, 但平均评分都不差, 有成3.7分, 于是一行5人今日就黎左, 点知……..个场颇细, 但唔迫, 都ok.佢个餐牌全英文, 有几个意大利食物名词, 唔知佢系mud, 咪问吓个waitress啰, 佢都系解释唔到比我地听…..面包: 有d干, 而且枱面得橄榄油, 冇醋头盘: Antipasti和汤, 二选一Antipasti: 听讲d菜有d系苦嘅, 不太新鲜汤: Minestrone, 劲咸主菜:我d 同事嗜牛, 一于好勇敢咁叫左个 Veal XXXXXX (就系唔知个字系 mud果个), 原来系两片薄薄的牛, 痴住片烟肉, 伴住d 菜咁, 女士食都未必够饱, 男士食就更加唔驶讲.而我与另一位同事就选茄汁三文鱼天使面, 呢个合格, 如果个餐系收$70的话.饮品:餐牌上的coffee and tea 系cros

个场颇细, 但唔迫, 都ok.

面包:
有d干, 而且枱面得橄榄油, 冇醋

头盘: Antipasti和汤, 二选一
Antipasti: 听讲d菜有d系苦嘅, 不太新鲜
汤: Minestrone, 劲咸

主菜:

饮品:
餐牌上的coffee and tea 系cross out 左个coffee 的, 解释系coffee machine坏左, 冏….. 焗住饮柠檬茶, 我饮热的, 味道就冇mud点, 但切柠檬刀功就一流, 每片呈半圆形, 我分到有3片; 而冻果两杯, 我见到每杯有3-4个半圆形, 听讲冇柠檬味亦唔觉有茶味.

甜品:
见到有四款, 最吸引的是Black Forest, 我地眼见其他人d cake每份都有八分一个cake咁上下的size, 咁就问 吓个waiter剩底果d Black Forest可以切到几多份啦, 佢话5份, 咁咪要晒佢啰, 点知黎到每一份绝对冇八分一嘅size, 而5碟都大小不一, 有份仲好似一开二咁, 好有被骗嘅感觉啰! 而好彩嘅系佢唔算好食啰.

到比钱果阵, 一句多谢都冇, 其实成餐饭, 无论个waiter or waitress 都面黑黑, 冇笑容.

所以无论食物同服务, 系喺一间茶餐厅的水准以下. 但价钱就茶餐厅x3.
2009-08-11