2020-10-11
由于疫情关系,多咗喺屋企食同买外卖。你间酒楼开咗有年纪,但系因为之前系另一间连锁式酒楼,我哋食过一次怕怕,之后冇再嚟过。估唔到原来开咗一间高质美味嘅海鲜城。第一次嚟海鱻城买外卖嘅时候,我觉得经理好面熟,但系唔记得系边度见过,后来醒起原来喺以前喺西贡乘机做嘅,早几年每个星期六去西贡都会去胜记食午饭,等仔女附近学画画。同经理倾完先知道原来呢间酒楼系佢哋过嚟呢边开嘅,咁我哋就有口福啦。由于疫情关系,外卖菜式每一款都只买$60,大大盒仲可以走味精,我哋一个星期起码有两三晚嚟呢度买外卖。中秋节同屋企人嚟呢度堂食,四人一台,我哋要分开坐。原本谂住叫套餐,但系因为两个小朋友话唔想食,于是乎我哋就叫咗三宝,有鲍鱼、烧鹅同龙虾伊面,再加个鸡汤翅煲,10分满足嘅一个晚饭。个鸡汤翅真系冇得顶,鸡汤味浓郁顺滑,翅份量十足,食完饱咗一半。龙虾伊面系小朋友最爱,烧鹅香脆肉味浓。
龙虾伊面系小朋友最爱,烧鹅香脆肉味浓。