2020-08-25
大佬话睇到孖啡食评唔错,星期六早上经OPENRICE订位,餐牌主菜有5折优惠,好似好抵好吸引。当日订位2:30,2:15分到达,门口狭窄,成棚人喺度等安排入座。大概10分钟就安排咗坐喺梳化窗口位。经询问后5折优惠只适用于指定主菜,仲一定要ORDER一杯正价饮品先可享有优惠,好取巧,形同虚设。所以我哋都系选择咗LUNCH SET。黑松露野菌意大利饭 - 黑松露味唔突出,野菌都冇咩发现。汁系相当多同浓嘅忌廉味,饭面有好少量嘅芝士碎,仲有半粒格格不入嘅车厘茄。饭质偏淋烂,完全冇意大利饭应有嘅口感,而且入口感觉过稠,好似食紧忌廉捞饭。龙虾汁海鲜天使面 – 个龙虾汁似汤多啲,味道尚算有标准龙虾汤嘅味道,不过就好稀,好似食紧汤意粉多啲。天使面煮得啱啱好,食落爽口有少少弹牙。𩠌方面有青口同虾仁各两件、4至5件鱿鱼圈同少量罐头蘑菇片。海鲜冇咩特别嘅急冻货。龙虾汤 (加$25) – 其实同龙虾汁海鲜天使面个所谓龙虾汁系同一样嘢,只不过落咗啲忌廉,饮落质感会比较竭身,味道系一模一样。饮品要咗杯冻斋啡,味道颇淡。另加唔知几钱叫咗杯 ,反而呢个有啲意外惊喜,虽然知道唔系新鲜水果打成,但系饮落清爽荔枝同菠萝味,