2015-07-06 1495 浏览
川善茶居@#foodki上环Matcha Snow White(6/10)($50)当日同几位foodie攀山越岭,热到foodki爆汗,最后去到川善茶居叫左杯冰Matcha Snow White。冻抹茶牛奶加上云喱拿雪糕。杯抹茶牛奶几甜,抹茶味浓郁,尚可。但系雪糕既感觉就太"油",应该系落得太多奶,食落去好唔舒服,而且个雪糕真系太甜,比杯野更甜,不过热既时候饮一杯冻奶都唔错既川善茶居@上环Hojicha Hot Chocolate(8/10)($38)呢杯热饮就真系好饮啦。焙茶朱古力有浓朱古力味,有微微既焙茶香,表面放上绵花糖再以火糖烧到微微焦,啲绵花糖系熔与未熔之间实在好食。而且焙茶系第二啲地方比较少有,大家黎到都可以一试。
川善茶居@#foodki上环
Matcha Snow White(6/10)($50)
川善茶居@上环