2024-08-14
小编上个月尾食过古今二之后,觉得质素真的不错,想再encore。刚好小编今日要去荃湾拿蛋糕,见到呢度有分店,就决定夜晚食佢😂因为当晚唔喺好肚饿,所以就叫左少少野食。寿司同刺身嘅质素同之前一样,都keep到水准。鱼生十分新鲜鲜甜,口感亦相当结实,份量亦都好多。寿司难得有剑鱼腩,入口即是满口油脂,非常甘香。小编后来都有叫烧虎虾,外壳洒上椒盐,虾肉弹牙颇鲜,刚好两只虎虾都有虾膏,带淡淡膏香味。当日系平日夜晚,但餐厅都已经好多人。虽然人多,但侍应厨房做野快手,食物好快送到,呢𠮶值得一赞。古今二 (荃新天地)荃湾杨屋道1号荃新天地1楼116号舖#荃湾美食 #荃湾 #杨屋道 #古今二 #特色餐厅 #创意料理 #刺身 #鱼生 #寿司 #烧物 #虎虾 #foodie #hkfoodie #foodiehk
古今二 (荃新天地)
荃湾杨屋道1号荃新天地1楼116号舖