2025-01-20
隔咗几年今日再次去返将军澳嘅odelice食晚饭😆这里的环境仍旧轻松舒适,非常适合情侣朋友家庭聚会,而且呢度啲服务人员态度都好好所以整体嚟讲个用餐体验都好好🙂我哋今日叫咗二人餐🤌🏼首先上嘅就系餐汤同埋餐包都做得不过不失🤤前菜有香煎带子和烧虾尼斯沙律。香煎带子外脆内嫩,鲜味十足,搭配的酱汁增添了层次感。😆烧虾尼斯沙律好够fresh,沙律菜够新鲜,虾🦐又够爽口!主菜我们叫左海鲜烩饭,汤汁浓郁,配埋海鲜嘅鲜甜味,啲饭食落去非常之香口,所以系一啖接一啖🤤🤤口感十分丰富。然后,香橙油封鸭腿系重头戏,鸭腿肉质嫩滑,😎橙香的酱汁与鸭肉相得益彰,让整道菜更加出色。饮品方面,我们点左Blueberry mojito和Frozen Tropicolada。Blueberry mojito清新可口,酸甜适中,Frozen Tropicolada则是冰凉的热带风味,让人感受到夏日的气息。