2021-12-09 103 浏览
前排我哋中左好多餐厅伏,生日老公话不如唔好再试新嘢佢只想平平安安稳稳阵阵咁食餐饭所以我哋又去左食神乐😋时令刺身五点:香箱蟹-即系雌性松叶蟹,其实我唔食得蟹嘅两碟我老公清晒,佢话个蟹膏好香好正,又唔会好似食大闸蟹咁食少少就好滞,佢可以食多十碟都得𩽾𩾌鱼肝-其实呢碟系Anthony请我食,话说佢记得我上次食毛蟹set成碟都俾左我老公食问我今次系咪都俾埋佢食,咁佢生日大晒嘛,原来Antony 整左我最钟意嘅𩽾𩾌鱼肝我食好贴心令和之怪物-新鲜爽脆鲜甜,海水味同蚝味都好出剥皮鱼配肝酱-肝酱好香好creamy 有回甘,唔舍得饮水冲走阵味象拔蚌刺身-柚子带出贝类的清甜,perfect match拖罗三文治-紫苏叶配上岩盐件拖罗几肥都唔会觉得腻,食多几件都仲得伊势海老伴海胆刺生龙虾食得出好新鲜,超弹牙鲜甜无筋烧松茸伴矶煮鲍鱼配牛油鲍鱼肝酱鲍鱼慢煮几个钟再烧,肝酱香浓细滑,每一滴都唔会想放过,真系非常出色厨师发板寿司十贯针鱼/石垣贝/烟熏寒𫚕鱼/秋刀鱼/活北寄/熟成15日赤身/吞拿鱼脑天/盐水海胆/火炙沙甸鱼/车海老寿司我就偷懒唔逐件讲😌我最钟意系最后件车海老,半熟更加带出鲜甜,弹牙得黎仲好肉质仲系好细
所以我哋又去左食神乐😋

时令刺身五点:

令和之怪物-新鲜爽脆鲜甜,海水味同蚝味都好出
象拔蚌刺身-柚子带出贝类的清甜,perfect match

伊势海老伴海胆刺生
龙虾食得出好新鲜,超弹牙鲜甜无筋

烧松茸伴矶煮鲍鱼配牛油鲍鱼肝酱

厨师发板寿司十贯

针鱼/石垣贝/烟熏寒𫚕鱼/秋刀鱼/活北寄/
熟成15日赤身/吞拿鱼脑天/盐水海胆/
火炙沙甸鱼/车海老
寿司我就偷懒唔逐件讲😌
我最钟意系最后件车海老,半熟更加带出鲜甜,弹牙得黎仲好肉质仲系好细嫩,正!
脑天即系头块肉,每条呑拿鱼得好少好矜贵
脂肪含量高,入口即溶而且鱼味浓郁,我钟意❤️

$1280+10%
星期日至四仲有折真系好抵😋

翻兜指数:5/5

📍 神乐 (尖沙咀)
尖沙咀金马伦道58-60号国钯大厦地下B号铺