2013-09-25 66 浏览
去完容祖儿系屯门vcity个签名会,见饿饿地,就去左楼下间上海婆婆度开餐啦。其实呢间o既装修同其他上海婆婆好唔同,行过都差d miss左。首先讲下佢ge装修先,制作好用心,成个感觉好似去左间古董幼稚园咁,墙上面画左好多画,后面又有儿时常见ge黑板,本menu好似本儿童图书咁,成个主题好match因为两个人都好肚饿,比平时叫多左野食头盘叫左个四小拼试下 (肴肉,熏鱼,烤夫,排骨)个人觉得烤夫煮得最好入味,又唔会太咸小食叫左个椒盐小黄鱼同桂花蜜汁金沙骨椒盐小黄鱼炸得o岩o岩好,一d都唔干,鱼肉仲系白雪雪,好新鲜,抵赞!再泥就系个桂花蜜汁金沙骨,桂花味好出,好清,同一般o既上海菜好唔同成餐最好味就系个黄金四季豆,我一向都唔钟意食咸蛋黄,因为觉得好漏,但系呢度用左四季豆抄,好match, 完全唔觉得漏,一个人食一碟都得呀!最尾食埋个雪菜肉丝炒年糕,清清地其实系一间集团式o既食肆食到d咁o既水准一d都唔简单,仲要做到每一样出泥o既送都系热热就要额外再加分!
因为两个人都好肚饿,比平时叫多左野食
四小拼
头盘叫左个四小拼试下 (肴肉,熏鱼,烤夫,排骨)
个人觉得烤夫煮得最好入味,又唔会太咸
小食叫左个椒盐小黄鱼同桂花蜜汁金沙骨
椒盐小黄鱼
桂花蜜汁金沙骨
黄金四季豆
最尾食埋个雪菜肉丝炒年糕,清清地
雪菜肉丝炒年糕
2013-09-15
等候时间
5 分钟 (堂食)
椒盐小黄鱼
桂花蜜汁金沙骨