2024-09-16 113 浏览
再访刘兴记生煎包,上次食过对佢哋嘅生煎包念念不忘,今日同奴才爸去第二间分店试吓🤭佢哋嘅生煎包同埋葱油拌面,真系好正!首先讲下生煎包,当服务员上枱时,都会提醒要小心啲,因为包里面好多汤汁,真系一咬下去就爆汁!🤩呢啲生煎包嘅皮薄到不得了,咬落去口感特别好,底部仲煎到脆卜卜,简直系一流🤤每一口都可以感受到佢里面的汤汁,满足到不得了,根本停唔到口😋🤭上次食过蟹黄生煎包🦀超正,今次叫够四个,真系好过瘾!同普通生煎包一样咁多汤汁,加上浓浓嘅蟹黄味,咬开时唔单止有汤汁流出,仲有丰富嘅蟹黄,绝对系蟹蟹爱好者嘅福音😍而且一个只系$18,真系唔贵,感觉好抵食!🤤上次食过好食,今次奴才爸话要再叫葱油拌面,面条保持住一种弹牙的口感。上面淋上咗啲香喷喷嘅葱油,每一口都好香,葱香味十足,令人食得津津有味!葱油拌面嘅酱汁唔会太油腻,食完之后唔会觉得厚重,反而令人胃口大开,真系可以话系一个好简单但又好美味嘅选择! 🤑 人均消费:~$80🤩 推荐指数:9 / 10📍 餐厅资料:刘兴记生煎包专门店 (上环)上环永乐街139号地舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜欢我的食评请Like & Fol

佢哋嘅生煎包同埋葱油拌面,真系好正!

生煎包

上次食过蟹黄生煎包🦀超正,今次叫够四个
蟹黄生煎包

葱油拌面

🤑 人均消费:~$80
🤩 推荐指数:9 / 10
📍 餐厅资料:刘兴记生煎包专门店 (上环)
上环永乐街139号地舖

喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #上环美食 #人气生煎王 #生煎包 #蟹黄 #蟹黄生煎包 #刘兴记
生煎包
蟹黄生煎包